06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

Nureddin Nebati, turizmle ilgili beklentilerimiz çok iyi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, turizm hedeflerinin çok iyi olduğunu ifade ederek “Turizmde 45 milyon turist 35 milyar dolar gelir hedefimizi geçeceğimize inanıyorum.” dedi.
26.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Kabine Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Turizmle ilgili beklentilerimiz çok iyi. Ben turizmde 45 milyon turist 35 milyar dolar gelir hedefimizi geçeceğimize inanıyorum . Harcamalar artıyor, gelenler fazla kalıyor. Şu anda otelleri 2-3 ay kapatanlar var." dedi. 

Suudi Arabistan’lılar gelmeye başlayacaklar 

Bakan Nebati otellerin doluluk oranı ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi;  
"Şu anda İstanbul'da otellerde mayıs ayı doluluk oranı yüzde 92. Nisanda yüzde 68 civarında gidiyor şu anda. Yani önümüzdeki ay İstanbul'da otellerde yer bulunamayacak. Mayısta İstanbul'da otellerde yer bulunamayacak. Araplar da gelmeye başladı. Suudiler de gelmeye başlar."

Rus turistler kredi kartı ödemelerinde sıkıntı yaşamayacaklar 

Rusya kredi kartlarını Türkiye dahil tüm dünyada kapatan Visa ve MasterCard engellemesinde dolayı Rus turistlerin harcamalarında herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirten Bakan Nebati; “Uluslararası Rus ödeme sistemi MIR ve TROY kredi kartlarının Türkiye’de çalışacağını MIR kartta herhangi bir sorun yaşamayacaklar." diye konuştu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.