06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

Mezopotamya’da Gastronomi Platformu Kuruldu

Diyarbakır The Green Park Hotel ilk genel kurul toplantısı gerçekleşen “Mezopotamya Gastronomi Platformu” kuruldu.
14.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin gastronomi zenginliklerini tanıtmak, tarladan sofraya sürdürülebilir projelere destek olmak, bölge şehirlerini birer gastro-kente dönüştürmek amacıyla Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu.

Diyarbakır’da yoğun bir katılımla düzenlenen ilk toplantıda Mezopotamya Gastronomi Platformu (MGP) Başkanlığı’na seçilen deneyimli turizmci Hüseyin Aslan, şunları söyledi;“Gastronominin ana vatanı Mezopotamya bölgesindeyiz. Bu coğrafyanın çocukları olarak adını tarihe büyük puntolarla yazdırmış olan Mezopotamya bölgesinin yiyecek-içecek kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Şehirlerimizin her biri gastro kent olabilecek potansiyele sahip. Bölgemiz için gastronomi alanında ortak akılla hareket edecek bir yapıya ihtiyaç olduğunu düşünüyorduk. Geniş katılımla ilk toplantımızı gerçekleştirdik.”

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.