05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Mehmet Nuri Ersoy, tüm turizmcilerin bakanı olmak zorundayım

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının organizasyonunda turizmcilerle bir araya geldi.
01.10.2021

Ortadoğu Turizm 

CVK Bosphorus Otelde turizmcilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sektörden gelen taleplerin turizm geneline uygun ve kabul edilebilir olması gerektiğini söyledi. 

Ersoy açıklamasında; “Sektörden birinin bakan olması başlı başına sektöre verilen değeri göstermektedir. Şunu vurgulamak isterim ki turizm bakanı olarak, bu sektörde yaşayan herkesin, tüm turizmcilerin bakanı olmak ve sizlerle birlikte turizmi dünya ile bütünleşik hale getirmek için birlikte çalışmalıyız. 

Sadece acentaların bakış açısı ile turizm budur demek, buna göre yasa, yönetmelik düzenlemesi yapmaya çalışmak günümüz şartlarına uymuyor. Turizm demek sadece seyahat acentası demek değildir. Turizm demek acenta, otel, restoran, sağlık sektörü, taşımacılık ile oluşan büyük bir organizasyondur. Yapılacak olan bir düzenleme günümüz şartlarına uygun olmalıdır. Artık günümüzde bir yasa, bir yönetmelik hazırlarken; “Turizmde bütün Dünya müşterimiz, bütün Dünya rakibimiz” mantığını benimsemeliyiz.

Sektör STK’ları, acentalar, oteller, restorancılar, sağlık turizmi temsilcileri ile hemen hemen tüm turizm sektör bileşenleri davet edilmiş olması toplantının Dünya Turizm Günü ruhuna anlam kattı.

Toplantıda protokol konuşmalarından ziyade sektör temsilcilerini dinlemek istiyoruz diyen Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Yetkilisi, Bakan Ersoy'un sektör sorunlarını dinlemek ve sektöre yoğunlaşmak istediğini belirtti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.