02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Mastercard, Türkiye turizm ve seyahat anketi verilerini açıkladı

Mastercard Turizm Platformu, seyahat anketi verilerini yayınladı. Türkiye'ye gelen 100 turistten 86'sı memnun ayrılıyor.
24.07.2022

Ortadoğu Turizm 

Turizm İçgörüleri Platformunu sektörün ve karar vericilerin hizmetine sunan Mastercard, Panorama Grup ortaklığıyla dünya genelinde 600 bini aşkın işletmede kart sahiplerine avantajlar sunuyor.

Çözüm ortağı hotelhubtravel.com'da kullanıcılarına promosyonlar sunan Mastercard, 2022 turizm öngörülerini de portalın lansmanı için rapor haline getirdi. Rapora göre Türkiye'ye gelen 100 turistten 86'sı memnun ayrılıyor. Mastercard Turizm İçgörüleri Platform'dan elde edilen verilere göre turistler Türkiye'nin ikliminden yüzde 95, otellerden yüzde 70 memnun.

Mastercard raporu incelendiğinde Türkiye'ye en çok döviz gönderen ülkelerin sırasıyla Rusya, Almanya, İngiltere, Amerika, Hollanda, Kuveyt ve Katar olduğu görülmektedir. Turistlerin Türkiye'de ortalama kalış süresinin 4,5 gün olduğu belirtiliyor. 

2021 yılında Boğaziçi, Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii en çok ziyaret edilen yerler olurken, 2022 yılında Side Antik Kenti ve Kaleiçi listeye eklendi. Yılın ilk 5 ayında turistlerin en çok İstanbul'u tercih ettiği tablo yaz mevsimi ile birlikte değişmesi bekleniyor.

Mastercard Turizm İçgörüleri Platform'un verilerine göre turistlerin Türkiye'yi tercih etme nedenlerinden biri;  sırasıyla doğa, sanat ve kültür, fiziksel aktiviteler/spor, yeme-içme, deniz turizmi/güneş ve alışveriş olarak belirtildi. 

Türkiye'ye gelen turistlerin harcama kalemleri arasında perakende ilk sırayı alırken, bunu konaklama, sağlık/güzellik, ilaç, ulaşım, market ve restoran harcamaları izliyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.