05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Marmaris Cruise Port yolculu kruvaziyer gemiyi ağırladı

Marmaris Cruise Port Limanı Kovid-19 nedeniyle yaklaşık 2 yıl sonra yolculu ilk kruvaziyer gemiyi ağırladı.
05.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Aydın'ın Kuşadası ziyareti sonrası rotasını Güney Ege'ye çeviren Bahama bayraklı kruvaziyer "Blue Sapphire", Muğla'nın Marmaris ilçesine sabah saatlerinde giriş yaptı.

Marmaris Cruise Port'un büyük iskelesine yanaştırılan gemide, çoğu Rus olmak üzere 446 turist ve 196 kişilik mürettebat bulunduğu belirtildi.

Gemideki yolcular halk oyunları gösterisiyle karşılandı. Liman yetkilileri, aylar sonra gelen ilk yolcu gemisinin misafirlerine lokum ve yöresel gazoz ikramında bulundu.

Gümrük işlemlerinin ardından gemiden ayrılan turistler, Marmaris Çarşısı, Kaleiçi ile yat limanını gezdi, tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

"Blue Sapphire", akşam saatlerinde Antalya'ya hareket edecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Marmaris Port Yetkilisi, " Kruvaziyer turizminin koronavirüs salgından en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu, İlçemize en son 21 ay önce yolcularıyla bir kurvaziyer gemisi gelmişti. Bunun güzel bir başlangıç olmasını diliyoruz. Kruvaziyerlerin eski parlak günlerine hızlı bir şekilde kavuşmasını bekliyoruz. Blue Sapphire'ye ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Blue Sapphire'nin turlarına ülkemizde devam etmesi ve sektörün eski günlerine dönmesini diliyorum." dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.