01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Lufthansa Group, tüm kamu yardımlarını geri ödedi

Lufthansa Group, Covid-19 pandemisinin sonuçları karşısında iflas etmemek için Almanya tarafından 2020 yılında verilen kamu yardımlarının geri ödemesini önceden kapattığını duyurdu.
14.11.2021

Ortadoğu Turizm 

Alman havayolu grubu yaptığı açıklamada, "Lufthansa, Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından sağlanan tüm fonları; "beklenenden çok daha hızlı" bir sürede geri ödedi. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, "Bu erken geri ödeme araçlarımızın etkili olduğunu gösteriyor.” dedi.

Alman havayolu şirketi, Alman devlet bankası KFW tarafından verilen bir milyar avroluk krediyi ve 1,5 milyar avroluk doğrudan devlet yardımını Şubat ayında zaten geri ödemişti. Bu geri ödemeleri finanse etmek için Ekim ayında 2,2 milyar Euro ve Kasım ayı başında da piyasalarda 1,5 milyar Euro'luk bir sermaye artırımı gerçekleştirdi.

2020'de Covid-19 krizinin ortasında Lufthansa Group, özellikle Alman devletinden 9 milyar avroluk bir destek aldı. Ancak sonunda, kendisine sağlanan yardımın yalnızca 3,8 milyar avrosunu kullandı. Ayrıca grup, iştiraklerinin bulunduğu diğer Avrupa ülkelerinden, İsviçre'de SWISS şirketi ile (1,5 milyar İsviçre frangı, yaklaşık 1,42 milyar avro), Brüksel Havayolları ile Belçika'da (290 milyon avro) hibe veya garantili kredilerden de yararlanmıştı. Avusturya'da Avusturya Havayolları ile birlikte (450 milyon Euro) bir destekten yararlanmıştı. 

Lufthansa Grubu'nun %14'üne sahip olan Alman devletinin, şimdi tüm hisselerini Ekim 2023'e kadar satması bekleniyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.