05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Kuveyt Devletine, PCR Testi giriş kuralları güncellendi

Ortadoğu Turizm Teşkilatı ve TUSAD, 20 Şubat 2022'den itibaren Kuveyt Devletine giriş prosedürlerinin güncellendiğini duyurdu.
20.02.2022

Ortadoğu Turizm 

Ortadoğu Turizm Teşkilatı ve TUSAD’ın yaptığı açıklamada, 20 Şubat 2022'den itibaren tüm aşılarını yaptırmış tüm yaş grupları için Kuveyt Devletine girişte korona virüsü için PCR testinin iptal edilmesine Kuveyt Devleti tarafından karar verildiği belirttildi.

Kuveyt Devletinin ülkeye giriş kuralları ve PCR Testi hakkında almış olduğu kararlar aşağıdaki gibidir. 

1- Kuveyt Devletinin onayladığı aşılardan tam doz Pfizer-Biontech, Moderna, AsteaZeneca aşılarından 2 doz veya Johnson&Johnson aşısından 1 doz olup üzerinden 9 ay geçmeyenler ve son 3 ay Covid-19 hastalığını geçirenler Kuveyt’e girişten önce ve girişten sonra PCR Testi ve Karantina uygulamasından muaftırlar.

2- Kuveyt Devletinin onayladığı aşılardan tam doz olmalarına rağmen üzerinden 9 ay geçenler, Kuveyt’e girişte PCR Testinden muaf ama 7 günlük karantinaya tabi olup, negatif sonuçlu PCR Testi ibraz etmeleri halinde karantina sonlanacaktır.

3- Çocuklarda ise 16 yaşından küçükler yukarıdaki uygulamalardan muaftır. 

4- Ülkeye gelen tüm yolcuların hastalık belirtisi göstermeleri halinde, hızlı test uygulamasına tabii olacaktır. Hızlı test sonucu pozitif olan yolcu PCR Testi yaptırması gerekmektedir. 

5- Kuveyt Devletinde sosyal mesafe kuralları kaldırılmış olup, normal hayata dönüş için çalışmalar hızlanmıştır.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.