01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Koronavirüsün gevşemesi ile Seyahat Kuralları nasıl değişti?

Yaklaşık iki yıldır dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs pandemisinden dolayı sanırlar kapandı ve hemen hemen tüm ülkeler sınırlarını aylarca kapalı tuttular.
14.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Aşılanmanın hızlanması ve alınan tedbirlere uyulması sonucu koronavirüs vakaları ciddi sayıda azalmaya göstermeye devam ediyor. Vakaların azalması ile ülkeler yavaş yavaş sınırlarını açmaya devan ediyorlar. 

Türk Hava Yolları başta olmak üzere tüm havayolu şirketleri sınırların açılması ile güncellenen seyahat kurallarını sık sık yolcuları ile paylaşıyorlar. 

Eğer yakın zamanda bir seyahat planınız varsa, güvenli ve sorunsuz bir uçuş için THY’nin paylaştığı ilgili ülkelerin giriş kabul kurallarına göz atmanızı öneririz. THY tarafından yapılan uygulamada pasaport bilgisini, yola çıkacağınız ve varış yapacağınız ülkeyi ve aşı durumunuzu seçerek hangi ülkede hangi kuralların geçerli olduğunu, mevcut aşı ve PCR testi gerekliliklerini hızla öğrenebilirsiniz.

13 Nisan 2022 tarihi itibariyle;

  • Test ve karantina olandan Seyahat edilebilir 96 ülke aşı kartı şartı ile Pcr testi istemediği gibi karantina uygulamadığını bildirerek seyahat edilebilir bir durumdadır. 
  • 81 ülke aşı kartı ile birlikte Pcr testi şartı istediğini ve karantina uygulamayarak girişlere izin vermektedir. 
  • Test ve karantina uygulanan 11 ülke ise gerekli Pcr testi ile birlikte varışta karantinaya girilerek seyahat edilebilir durumdadır. 
  • Girişlerin kısıtlı olduğu 19 ülkede, ülkeye dönen vatandaşlarını ve katı kuralları karşılayan yolcuların seyahat edebileceği durumdalar. 
  • Dünya üzerinde bulunan 27 ülkenin seyahat kısıtlamaları bilinmemektedir. 

Özel bir statünüz bulunuyorsa (öğrenci, sağlık, diplomatik görev vb. amaçlarla seyahat ediyorsanız), IATA tarafından sağlanan seyahat haberleri sayfasını incelemeniz gerekmektedir. Ayrıca şartlarınızın gitmek istediğiniz ülkenin kurallarına uygun olup olmadığını incelemek için IATA veya THY pasaport, vize ve sağlık bilgileri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tüm bilgiler için; https://www.turkishairlines.com/tr-tr/duyurular/coronavirus-salgini/seyahat-kisitlamalari/index.html sayfasını inceleyebilirsiniz. 

Bu bilgiler, THY ve Visa Run Inc. (Sherpa) tarafından Sherpa’nın seçtiği ve izlediği kaynaklardan derlenmiş olup Ortadoğu Turizm olarak olası seyahatleriniz resmî kurum sayfalarını incelemeniz gerekmektedir. 

Bu bilgiler, seyahat araştırmalarında kolaylık sağlanması için paylaşılmıştır.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.