04 Mayıs 2024, Cumartesi
Son Dakika

Körfez ülkelerinden gelen turist sayısı artacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, uçak ve rezervasyon taleplerini incelediğimizde özellikle Körfez ülkelerinden gelecek turistlerde çok ciddi, hızlı bir artış öngörüyoruz.
23.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Rize'de Valiliği ziyaret eden Bakan Ersoy Vali Kemal Çeber'den şehir hakkında bilgi aldı.

Rize ziyareti sırasında değerlendirmelerde bulunan Ersoy, Rize'de turizm merkezi ilan edilen üç önemli nokta olduğunu söyledi.

Rize ziyaretinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şu açıklamalarda bulundu; “Salgın döneminin ardından turizm gelirleri ve turist sayısında hızlı artış olacak. Geçen sene ilk hızlı çıkışı gerçekleştirdik. Bu sene de hızlı çıkışlar devam edecek Türkiye genelinde. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerde çok ciddi, hızlı bir artış öngörüyoruz. Gelen turistler geçen seneki ilk aylarla kıyaslanamayacak kadar yüksek. Uçak taleplerini görüyoruz. Çok fazla sayıda hem charter hem tarifeli sefer direkt yurt dışından talepler var." dedi. 

Mayıs ayı sonunda açılması planlanan Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili Rize turizm şansının yükseldiğini belirten Bakan Ersoy, "Birçok talep bu noktaya yönlendirilecek. Estetik olarak, pist olarak güzel. Artvin ve Rize'nin ortasında. Doğru bir konumlamayla yapıldığı için turistik açıdan çok fazla rezervasyon alacağını, sayılarda ciddi artış olacağını öngörüyorum." dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.