29 Mart 2024, Cuma
Son Dakika

Katar ve Kuveyt Antalya Diplomasi Forumuna Katıldı

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ilk Antalya Diplomatik Forumu'na Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdulrahman Al-Thani ile Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Dr. Ahmed Nasır Al-Muhammed Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah katılım sağladılar.
18.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Al-Thani yaptığı açıklamada;

“Kuveyt Devleti'nin Dışişleri Bakanı olan kardeşimle birlikte Antalya Diplomatik Forumu'nun ilk edisyonuna katılmaktan ve Katar'ın diplomatik ve barışçıl yollarla arabuluculuk ve anlaşmazlıkların çözümündeki deneyimi hakkında konuşmaktan onur duydum. Türkiye'deki kardeşlerimize iyi misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

Diplomasiye inanan ülkeler mümkün olduğu kadar önleyici diplomasiyi benimsiyorlar. Ya da tansiyon yükselmeden bunu engellemeye çalışıyorlar.

Kuveyt açısından arabuluculuk aslında şeklini değiştiren bir kavram. Neden böyle? Çünkü kurumsal hafızamıza baktığımızda 1963'ten beri arabuluculuğun kullanıldığını görüyoruz.”

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.