01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Katar, Ukraynalı mültecilere 5 milyon dolar bağışlıyor

Katar Devleti, ahlaki sorumluluğuna dayanarak, Ukraynalı mültecileri ve yerinden edilmiş kişileri desteklemek için Katar Kalkınma Fonu aracılığıyla insani yardım için 5 milyon dolar tahsis ettiğini duyurdu.
10.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Lulwa bint Rashid Al-Khater'in Ukrayna için "sanal" Bağışçılar Konferansı'nda yaptığı konuşmada Ukrayna mültecileri bağış yapacaklarını duyurarak, dünyaya milyonlarca Suriyeli ve Filistinli mültecinin durumunu da hatırlattı. 

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Ekselanslarının, Katar Devleti'nin Ukrayna'daki askeri harekatın derhal durdurulması ve yardımın gelişini sağlamak için insani koridorların güvence altına alınması ve anlaşmazlığın yapıcı diyalog ve diplomatik yöntemlerle çözülmesi ve çatışmanın barışçıl yollarla çözülmesi yönündeki çağrısını yineledi ve daha fazla çatışmaya yol açacak durumlardan kaçınmak gerektiğini söyledi.

Dünyanın, birçok insanı daha güvenli bir yere ve daha iyi bir geleceğe taşınmaya zorlayan zor aşamalardan ve çoklu krizlerden geçtiğine dikkati çeken Emir Tamim; "Bugün, hayatlarının karanlık bir döneminde yaşayan Ukraynalılar için bunu görüyoruz. Daha önce savaş belasından ve uluslararası toplumun acılarını görmezden gelmesinden muzdarip milyonlarca mülteci için olduğu gibi, savaştan ve onun dehşetlerinden kaçınmak için ülke içinde veya dışında onları kaçmaya zorlayan bir tarih. Suriyeli mülteciler, Filistinli mültecilerin trajedisi olan modern tarihin en uzun mülteci trajedisinden bahsetmiyorum bile.” dedi. 

Bu bağlamda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Katar Devleti'nin çatışmanın Balkanlar ve çevresindeki diğer komşu ülkeleri de kapsayacak şekilde genişlemesinden korktuğunu belirterek, Katar'ın kurbanların ailelerine en içten taziyelerini ve acil bir durum dileklerini dile getirdi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Gitmeliyiz
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.