03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Katar, seyahat ve turizm sektörünü geliştirmeye devam edecek

Katar, seyahat ve turizm endüstrisini geliştirmeye, verimliliği artırmaya ve 2030 vizyonuna katkıda bulunmak için sektör genelinde entegrasyon sağlamaya devam ediyor.
27.09.2021

Ortadoğu Turizm 

Qatar Airways Group CEO'su ve Qatar Tourism Başkanı HE Akbar al-Baker, Katar'ın seyahat ve turizm endüstrisini geliştirmeye, verimliliği artırmaya ve Qatar National Vision 2030 tarafından tanımlanan kapsamlı kalkınmaya katkıda bulunmak için sektör genelinde entegrasyon sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Al-Baker 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dünya, *Kapsayıcı büyüme için Turizm* sloganıyla Dünya Turizm Günü'nü kutluyor. Bu turizm endüstrisinin küresel turizme sağladığı faydayı kabul ediyor. Katar Turizmi konusunda Majesteleri Emir Şeyh Tamim bin Hamad al-Thani'nin onayı ile Katar Devleti'nin geleceği için turizm endüstrisinin önemini bir kez daha teyit ediyor. Turizm endüstrisi son zamanlarda turizm ve seyahat sektörü üzerinde önemli bir operasyonel etkiye sahip olan büyük zorluklara tanık oldu. Ancak yakın geçmişte turizm ve seyahatin neredeyse durmasına rağmen, Katar turizmin gelişmesi için çalıştı.

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, turizm deneyimi, Katar'ın Dünya Kupası tarihindeki en etkileyici turnuvayı gerçekleştirme vaadini kabul etmedeki turnuva başarısının önemli bir parçası. Dünya Kupasu hakkında HE al-Baker şunları söyledi: "Bu amaçla, her ziyaretçi temas noktasında Hizmet Mükemmelliğine ulaşma, ürünler ve deneyimler yaratma hedefi belirledik. Seyahat ve turizm sektörü için uluslararası en iyi uygulamalara uygun olarak Covid-19 kurtarma önlemlerini geliştirmek için operasyonları entegre ederek ortaklarımızla yakın bir şekilde çalıştık. 

Otel, yiyecek ve içecek sektörlerinin yükselmesine katkıda bulunan Qatar Clean girişiminin lansman desteği ile; “Otel sektörü, bu yılın ilk yarısında konaklama sektörünün sunduğu güvenlik ve hizmet kalitesi ile geçen yılın aynı dönemine göre doluluk oranlarında %7'lik bir artışa tanık oldu.”

Son zamanlarda Katar'ı ziyaret eden bireyler ve aileler için yeni bir turizm ürünü olan “tatil evleri” için düzenlemeler yayınladık. Bu program Katar'da yeni bir yatırım fırsatı sunuyor.

 HE al-Baker ayrıca şunları söyledi: "Kovid-19'un yayılmasını sınırlamak için alınan sınırlar ve ihtiyati tedbirler nedeniyle ortaya çıkan zor koşulların üstesinden gelmeyi başardık. Güvenliği ön planda tutan turizm etkinlikleri, sergiler ve festivaller düzenlemenin yeni yollarını bulduk. Heya Arap Moda Sergisi'nin 17. pandemi sonrası gerçekleşen ilk büyük etkinlikti ve Covid-19'un yayılmasını önlemek için sıkı hijyen ve güvenlik önlemleri alındı.

Ayrıca Katar'daki ilk sanal festival olan Katar'ın Şefleri Yemek Festivali'ni gerçekleştirdik ve Katar'da perakende sektörünü canlandırmak için Shop Qatar festivalinin beşincisini başlattık. Ayrıca, tüm dünyada benzersiz müşteri hizmetleri deneyimleri sağlamak için Hizmet Mükemmelliği Programımızı başlattık.  Özel bir yönetim ekibi tarafından denetlenen bu program ülkedeki tüm turizm satış noktalarında uygulanacak. Bu, geleneksel Arap yelkenli teknelerinin yenilenmesiyle başladı. Ayrıca Mowasalat ile daha fazla eğitim girişimi başlattığımız bir anlaşma imzaladık."

 "Bu süre zarfında dijital dönüşüm yolculuğumuza başladık. Yenilenen Visit Qatar web sitesiyle, ziyaretçilerin Katar'ın çeşitli tekliflerini keşfetmelerine olanak tanıyan dijital bir seyahat arkadaşı olmak için ilk mobil uygulamamızı da kullanıma sunduk" dedi.

Küresel salgın sırasında Qatar Airways ve Hamad Uluslararası Havalimanı'nın olağanüstü performansı, Katar'ın seyahat ve turizm sektörünün tanıtımında ayrılmaz bir rol oynadığını da belirten Al-Baker sözlerini şöyle tamamladı;

 "Pandemi sırasında sağlık ve güvenlik için küresel protokolleri benimseyen Qatar Airways, yedi uluslararası ödül ve unvan kazandı ve Hamad Uluslararası Havalimanı ise ünlü Skytrax World Airport Awards 2021'de Dünyanın En İyi Havalimanı unvanını almanın yanı sıra Ortadoğu ve Asya'da Skytrax 5 yıldızlı Covid-19 Havalimanı Güvenlik Derecesi alan ilk havalimanı oldu.” diye ekledi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.