30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

Katar, seyahat düzenlemeleri hakkında yeni kararlar aldı

Katar, seyahat düzenlemelerinin daha da gevşetildiğini duyurdu. PCR testi yapmak artık Körfez Arap Ülkeleri (GCC) ve Avrupa Birliği (AB) vatandaşları ve sakinleri için isteğe bağlıdır.
16.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Katar Halk Sağlığı Bakanlığı (MOPH), 16 Mart 2022'de yerel saatle 19.00'dan itibaren geçerli olacak olan Covid-19 Seyahat ve İade Politikasındaki güncellemeleri duyurdu.

Değişiklikler, ülkeye giren yolculara uygun sağlık kontrollerinin uygulanması yoluyla Katar nüfusunu Covid-19'dan korurken, tüm gezginler için Katar'a sorunsuz girişi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Yeni düzenlemelere göre, kalkış ülkesi Kırmızı Sağlık Tedbirlerinde listelenmemişse, GCC ve AB vatandaşları ve sakinleri için Katar'a seyahat etmeden önce bir PCR testi artık isteğe bağlı.

Seyahat öncesi PCR testi sonucu negatif olan yolcular varışta Hızlı Antijen Testi almaktan muaftır, seyahat öncesi PCR testi yapmayanlar ise varışlarından sonraki 24 saat içinde yetkili bir tıp merkezinde Hızlı Antijen Testi yapmalıdır. 

Bakanlığın son duyurusu doğrultusunda, Covid-19 aşı takviye dozunu almaktan veya enfeksiyondan iyileşmeyi takiben Covid-19 bağışıklığının geçerliliği 12 aya uzatıldı.

GCC ve AB vatandaşları ve tam aşılı sakinler, ikamet ettikleri ülkeden yetkili Covid-19 sağlık bilgileri uygulamasını kullanabilir ve Ehteraz web sitesi seyahat öncesi kaydını tamamlamaları gerekmez.

Bakanlık, ülkeye giriş yapmak zorunlu olmasa da, Katar'daki halka açık yerlere giriş yapabilmek için gezginlerin yine de Ehteraz uygulamasını indirip etkinleştirmeleri gerektiğini açıkladı.

Daha fazla bilgi için www.covid19.moph.gov.qa adresini ziyaret edin.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.