01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Kanada, istisnalar hariç yabancılara konut satışını yasaklıyor

Kanada Hükümeti, yabancıların 2 süre ile ev satın almalarını yasakladığını ve son bir yıl içinde evini satan kişilerden tekrar ev almaları durumunda ise yüksek vergi alacağını duyurdu.
10.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Kanadı Başbakan Justin Trudeau'nun hükümeti yaptığı bir açıklamada, konut fiyatlarında sıcak bir konut piyasasını soğutmak amacıyla yabancı yatırımcıların Kanada'da iki yıl boyunca ev satın almalarını yasaklayacağını duyurdu.

Kanada Hükümeti ayrıca son bir yıl içinde evini satan kişiler için daha yüksek vergilerin yanı sıra, yabancılardan ev satın almayı iki yıl süreyle yasakladığını duyurdu. Alınan her iki kararların istisnası ise; daimi ikamet edenler ve yabancı öğrenciler de dahil olmak üzere bazı istisnalar içeriyor.

Kanada hükümeti bütçesi de ayrıca, yeni bir tasarruf hesabı ve ilk kez ev satın alanların vergi kredisinde yapılan değişiklikler de dahil olmak üzere, piyasaya girmeye çalışan Kanadalılara yardımcı olacak yeni konutlar ve önlemler için milyarlarca dolar içeriyor.

Hükümet, fiyatların geçen yıl %20'den fazla artmasının ve kira oranlarının da artmasının ardından aşırı ısınan bir pazarı soğutma baskısı altına aldığını duyurdu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Emlak
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.