02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Kadınların mahremsiz veya vasisiz umre yapmasına izin verildi

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 45 yaş altı kadınların umre ibadetini mahremsiz veya erkek vasisiz yapabileceğini açıkladı.
08.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Bakanlık ayrıca, bu yaştaki kadınların umre yapmasına ve vize verilmesine izin verildiğini, mahrem veya bir grup kadınla yükümlü olmadıklarını açıkladı.

Bu açıklama, 45 yaş altı bir kadının mahremsiz umre yapması ihtimalini soran bir kişinin sorusuna Bakanlıktan açıklama gelmesi ile gündeme geldi. 

Geçen hafta bakanlık, yurt dışından umre yapmak için gelen kadınlar için 45 yaş ve üstü kadınların umre vizesi alabileceğini açıklamıştı. Kadınlar, 45 yaş ve üzerindeyse, yetkili yerel acentenin kadın grupları oluşturması gerektiğini belirterek, Kadın grubu içinde umre vizesi alabilirler demişti. 

Daha önce, kadınların sadece kadın grupları halinde umre, hac veya mahrem ile gelmelerine izin veriliyordu. Şimdi krallığın kuralları açılırken değişiyor ve bu kuralları ve onların üzerindeki baskıyı hafiflettiği için birçok Müslüman kadını mutlu edeceği belirtiliyor. 

Yeni kural yurt dışından gelen birçok aile için tasarruf sağlayacak, çünkü kadınlar dul ya da kocaları seyahat edemiyorsa erkek veya erkek kardeşlerini getirmek zorunda kalıyorlardı. Kadınlar kendilerine eşlik etsinler diye bir erkek üye için ceplerinden para ödüyorlardı, seyahat masrafları iki katına çıkıyordu. 

Bu, özellikle mahrem imkânına veya mevcudiyetine sahip olmayan kadınlar için harika bir kural olduğu belirtildi. 

Geçen yıl Suudi Arabistan, kadınların erkek vasi, akraba veya mahrem olmadan hac yapmasına izin vermişti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Gitmeliyiz
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.