02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Kabe ve Mescid-i Nebevi tam kapasite açılıyor

Mescid-i Haram (Kabe) ve Mescid-i Nebevi’nin tam kapasite kullanımı için akıllı uygulamaların geliştirilmesi devam ediyor. Hac ve umre görevi için gelenlere bu hizmetlerin sunulması, tavaf hizmetinin hacılara ve hacı olmayanlar için Kabe ve Mescid-i Nebevi’nin çok yakında tam kapasite ve ihtiyati tedbirlerle hizmete gireceği belirtiliyor.
21.11.2021

Ortadoğu Turizm 

Tavaf kapasitesinin tam açılmasıyla ile birlikte, Hacerül Esved’e varış, Yemen köşesi ve Hacerül Esved'de namaz kılmak için rezervasyon hizmeti de yakında onaylı başvurularla düzenlenecek.

Mekke'deki Ulu Camii'nin birinci katı ve ikinci katı, namaz vakitlerinin yanı sıra hacı olmayanlar için tavaf (dolaşım) için ayrılmıştır. Böylelikle Mescid-i Haram'ın birinci katı, önümüzdeki hafta sonuna kadar müsait olması şartıyla çok sayıda hacı olmayanları kabul etmeye hazırlanıyor.

Eatmarna ve Tavakkalna uygulamalarından izin alınabilen tavaf ikonu ile namaz vakitleri dışında Kabe etrafında tavaf yapmak isteyenlere izin verilebilmesi için Eatmarna ve Tavakkalna uygulamalarına tavaf ikonu eklendi.  Mescid-i Nebevî için birden fazla ikon bulunduğundan bahsedilmekte “Mescid-i Nebevi'de namaz ve Ravda-ı Şerif'te namaz için gerekli izinler alınabilecektir. 

İki Kutsal Cami Başkanlığı, Corona virüsünün yayılmasını önlemek için ihtiyati ve önleyici tedbirleri uygularken, kutsal mekan özlemlerini gerçekleştirmek için “İki Kutsal Cami” ziyaretçilerine en iyi hizmeti sunmak için ilgili tüm yetkililerle birlikte çalıştığı belirtildi. 

Yakın zamanda Suudi Arabistan, Ulu Cami'de sorumlu çalışanlar ve ziyaretçilerin caminin tüm koridorlarında her zaman maske takmaları ile tam kapasite kullanımına izin verdiğini ve "Eatmarna veya Tawakkalna" uygulamasını kullanmaya devam ettiğini duyurmuştu. Umre ve namaz izinlerini aynı anda almak, mevcut sayıları kontrol etmek, tam kullanıma izin vermekle birlikte Mescid-i Nebevî'de bulunan kapasite, işçiler ve ziyaretçiler ile caminin tüm salonlarında her zaman maske takmak zorunluluğu devam edecektir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.