30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

Japonya’nın Sınır Önlemleri

Japonya’ya seyahat edecek herkes (Japon vatandaşı veya yabancı) için, 9 Temmuz 2021’den itibaren geçerli olmak üzere, Japonya’ya girişte sağlık makamlarının belirlediği yerlerde (karantina otelleri) 3 gün süreli zorunlu karantina ve 3’üncü günün sonunda tekrar test uygulanacağı açıklanmıştır.
08.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Tokyo

Türkiye dahil 18 ülkeden ( Arjantin, Uruguay, Ekvator, Mısır, Küba, Kolombiya, Surinam, Seyşeller, Şili, Trinidad ve Tobago, Paraguay, Fiji, ABD (bazı eyaletler), Venezuela, Belarus, Bolivya, Libya, Rusya (bazı eyaletler ) Japonya’ya seyahat edecek herkes (Japon vatandaşı veya yabancı) için, 9 Temmuz 2021’den itibaren geçerli olmak üzere, Japonya’ya girişte sağlık makamlarının belirlediği yerlerde (karantina otelleri) 3 gün süreli zorunlu karantina ve 3’üncü günün sonunda tekrar test uygulanacağı açıklanmıştır.

Üçüncü günün sonunda test sonucu negatif olan kişiler evlerine dönebilecekler ve 11 gün kişisel karantina uygulayacaklardır.

Açıklanan bu tedbirlerle, Japonya’ya giriş sonrası karantina önlemleri sıkılaştırılmıştır.

Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklaması (Japonca):

https://www.mofa.go.jp/mofaj/press/release/press4_009087.html

Diğer ülkeler:

Japonya’nın koronavirüsle mücadeleyle bağlantılı genel sınır önlemleri geçerliliğini korumaktadır.

Türkiye dahil 159 ülke/bölgeden Japonya’ya genel giriş yasağı mevcuttur. (Giriş yasağı, Japon vatandaşları ile Japonya’dan “ülkeye yeniden giriş izni” alarak çıkan ve geri dönen ikamet izni sahibi yabancılar için geçerli değildir.)

Turizm amaçlı seyahatlere izin verilmemektedir.

Türkiye’den Japonya’ya seyahat edecek ikamet izni sahibi vatandaşlarımızın seyahat öncesinde Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu üzerinden güncel bilgi edinmeleri önem taşımaktadır.

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği açıklaması (Türkçe) (22 Mart 2021):

https://www.tr.emb-japan.go.jp/itpr_ja/11_000001_00269.html

Japonya’ya seyahat öncesi 72 saat içinde yaptırılmış test sonucunun Japonya’ya girişte ibraz edilmesi zorunludur.

Test sonucunun Japonya’nın istediği formatta alınması önemlidir. Aksi takdirde, uçağa alınmama ve ülkeye girememe riski bulunmaktadır.

Japonya’nın istediği formatta test sonucu örneği (İngilizce):

https://www.mofa.go.jp/mofaj/files/100177968.pdf

1 Temmuz 2021’den itibaren “nasopharyngeal and oropharyngeal swab” yöntemiyle yapılan test sonuçlarının da kabul edileceği açıklanmıştır.

Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklaması (İngilizce):

https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page25e_000334.html

Japonya’ya girişte havalimanında herkese (Japon vatandaşları ve yabancılar) test uygulanmaktadır.

Japonya’ya girişten sonra, bir bölümü zorunlu olarak (karantina otellerinde) geçirilmek üzere, 14 gün karantina uygulanmaktadır. 14 gün boyunca toplu taşıma araçlarının kullanımı yasaktır.

Türkiye’den Japonya’ya seyahat edecekler için 3 gün zorunlu karantina (karantina otelleri) ve 11 gün kişisel karantina uygulanmaktadır. Zorunlu karantina sırasında konaklama ve test masrafları Japonya tarafından karşılanmaktadır.

Ülkeye girişte salgın tedbirlerine uyulacağına dair taahhütname imzalanması istenmektedir. Yazılı Taahhütname (İngilizce)

Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği

Editör Fotoğraf


HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.