02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

İstanbul'da taksi ile ulaşıma yüzde 40 zam kararı alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu taksi, dolmuş, otobüs, minibüs ve okul servislerine zam gündemi ile Nisan ayı olağanüstü toplantısı bugün gerçekleşti.
06.04.2022

Ortadoğu Turizm 

İBB yönetimi UKOME’yi olağanüstü toplantıya çağırarak İstanbul ulaşımına zam teklifini görüştü. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında yapılan toplantıda İBB’nin teklifi ile İstanbul toplu taşıma araçlarına, UKOME Üyeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile diğer bakanlık temsilciliklerinin muhalefet şerhi ile yüzde 40 zam yapıldı. 

Taksilerde kısa mesafe 28 TL olurken, okul servislerinde 0-1 KM arası aylık 554 TL oldu. Mavi Kart abonmanlık fiyatı ise 602 TL'ye yükseldi. Öğrenci kartı ise 78 TL'den 109 TL'ye yükseldi.

Daha önceki toplantılarda İBB yönetiminin 2 kere tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacak yüzde 50, servis taşımacılığında yüzde 40 olan zam talebi servislerde ve tüm toplu taşıma araçlarında yüzde 40 zam yapıldı.

Böylelikle taksi ile ulaşım son bir yılda %80 zam almış oldu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Taşımacılık
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.