30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

İstanbul Havalimanı Kovid-19 Aşı Merkezi hizmete açıldı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İstanbul Havalimanı'nda açılan aşı merkezi hizmete girdi.
18.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Aşı merkezinde ilk etapta çalışanlara koronavirüs aşısı yapılırken, önümüzdeki haftadan itibaren Türk yolcuların da isteğe bağlı olarak aşılanabileceği belirtildi. 

İstanbul Havalimanı Aşı Merkezi'nde isteğe bağlı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı tüm havalimanı çalışanları aşılarını olabilecek. Geliş katı terminalinde kurulan merkezde 11 aşı kabini yer alıyor. Bugün başlayan aşılamada önümüzdeki haftadan itibaren seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yolcular da aşı yaptırabilecek. Aşılama işlemi, 09.00 - 17.00 arasında yapılabilecek. Koranavirüs aşıları, Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması doğrultusunda havalimanında da ücretsiz olarak yapılacak.

İstanbul SGK Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Havalimanı da dünyanın sayılı büyük havalimanlarından biri. Burada da 70 binin üzerinde işçimiz çalışmakta. Bu işçi kardeşlerimizin aşıya ulaşımlarını hızlandırmak ve bir an önce aşılanmalarını sağlamak hem de iş kaybını önlemek adına burada bir alan oluşturduk. Alanda 12 kabinimiz bulunuyor. 12 kabinimizde eş zamanlı olarak Kovid-19 aşısı yapılıyor." diye konuştu.

Aşı olmak üzere merkeze gelen personelin gerekli kontrol ve girişlerinin yapılıp, aşıya uygunluğunun onaylanmasının ardından aşısının yapıldığını anlatan yetkililer, aşı yapılan personelin önlem amaçlı bir süre beklemesinin ardından tekrar işinin başına döndüğünü söyledi.

SGK Yetkilisi ilk gün olmasına rağmen havalimanı personelinin ilgisinin gayet olumlu olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yoğunluk oluşturmama adına İstanbul Havalimanı İşletmesi'nin de (İGA) desteğiyle planlı ve programlı gidiyoruz. Güzel ve faydalı bir organizasyon açıkçası. Çalışanların ilgisi bizi çok mutlu etti. Personel sayısı 70 binin üzerinde olduğu için bir kısmı diğer sağlık kurumlarından randevu almalarına rağmen burada aşı olmak isteyen işçilerimizin tamamını biz aşılamak istiyoruz."

Aşı merkezinde isteğe bağlı olarak tüm çalışanlar 09.00-17.00 saatleri arasında aşı olabilecek. Bu hizmet, gelecek hafta itibarıyla seyahat eden Türk vatandaşlarına da sunulacak.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.