07 Mayıs 2024, Salı
Son Dakika

İstanbul Havalimanı, 5G hizmetini deneme amaçlı başlatıyor

İstanbul Uluslararası Havalimanı'nda deneme bazında 5G hizmetini başlattı.
30.07.2022

Ortadoğu Turizm 

İstanbul Havalimanı 5G hizmeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaİsmailoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. 

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun törende yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin beşinci nesil hizmet aracılığıyla küresel ağlarla rekabet etmesini sağlayacak büyük bir iletişim hızı sağlamayı hedeflediğini söyledi. Şebeke operatörleri tarafından ilk hazırlıkları ve gerekli altyapıyı tamamladıktan sonra, havalimanının belirli bölgelerini kapsamaya başlayan Türkiye'nin bugün gurur verici yeni bir hizmete tanık olduğunu belirtti.”

İstanbul Havalimanı yolcuları, alan içindeki telekomünikasyon ağlarının belirli noktalarında, bu hizmeti destekleyen mobil cihazları aracılığıyla beşinci nesil ağı deneyimleyebilecekler.

Bakan Adil Karaismailoğlu, 5G hizmetinin altyapısının tamamlanmasıyla ülke genelindeki tüm vatandaşlara hizmet verileceğini belirterek, önümüzdeki dönemde altıncı nesil şebeke kurma çalışmalarına hız verileceğini de sözlerine ekledi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.