06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

İstanbul, dünyanın en prestijli restoran rehberi Michelin adayı

Dünya genelinde kabul edilen önemli bir restoran değerlendirme sistemi olan Michelin Yıldızı İstanbul'daki restoranların da gireceğini açıkladı.
24.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Michelin, İstanbul’daki ilk restoran seçimi 11 Ekim 2022'de açıklayacak. Böylece İstanbul, gastronomisi MICHELIN Guide müfettişlerinin 38. uluslararası destinasyon olacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen MICHELIN Guide basın toplantısına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec katıldı.

Michelin Direktörü Poullennec konu hakkında şunları söyledi; “15 milyondan fazla nüfusa sahip, iki kıtayı birbirine bağlayan özel bir özelliği olan İstanbul, dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan kültürlerin bir karışımıdır.  Bu stratejik konumun en ön sıradaki tanığı olarak, İstanbul gastronomi sahnesi, yüzyıllar boyunca sürekli olarak geliştirilmiş ve ince ayarlanmış, özellikle çeşitli bir mutfak geleneğine dayanmaktadır. İnanılmaz dolmalar, mezeler ve salatalar gibi bitki bazlı tarifleri, taze ve kuru meyvelerin ön planda olduğu sayısız tatlıyı unutmadan, balıkları ve en kaliteli etleri onurlandıran tarifleriyle standart taşıyıcılardır.  Türk klasik repertuarı, muazzam çeşitlilik ve mutfak teknikleri içeren geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.” dedi. 

Bakan Ersoy ise toplantıda yaptığı konuşmada; “Türk mutfağının binlerce yıllık geçmişiyle dünya mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu belirterek, "Günümüzde de birçok ödüllü restorana ev sahipliği yapan İstanbul, sadece Türkiye'nin gastronomi başkenti değil, aynı zamanda dünyanın önde gelen gastronomi şehirlerinden biri olmaya adaydır." dedi.

İstanbul restoran seçimi, profesyonel müfettişleri tarafından bir asra yakın süredir uygulanan köklü ve evrensel MICHELIN Guide yöntemine göre oluşturulacaktır. Denetim ekipleri, bu restoranlar tarafından sunulan mutfağın kalitesini 5 kritere göre isimsiz olarak değerlendirdikten sonra, şehrin en iyi restoranlarını belirlemek ve tavsiye etmek için tamamen bağımsız olarak çalışacak olup ürünlerin kalitesi, pişirme tekniklerinde ustalık, lezzetlerin uyumu, şefin mutfağındaki kişiliği ve menüdeki ve müfettişlerin ziyaretleri arasındaki tutarlılık değerlendirilecek.

MICHELIN Guide İstanbul'un ilk restoran seçimini 11 Ekim 2022'den itibaren MICHELIN Guide web sitesinde ve iOS ve Android uygulamalarında kullanıcıların aramalarını konuma, mutfak türüne göre daraltabilecekleri uygulama üzerinden online olarak sunulacak. 

İstanbul, MICHELIN Rehberi’nin 38. destinasyonu olarak yerini almaya hazır. İstanbul MICHELIN Kılavuzu kapsamındaki bir varış noktası, bir şehir, bölge veya ülke olabilir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.