06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

İstanbul, Dünya havacılık sektörüne ev sahipliği yapacak

Türk Hava Yolları ve Go Türkiye işbirliği ile dünya havacılık sektörünün en prestijli organizasyonlarından olan Routes World ile İstanbul Havalimanı’nda başlıyor.
21.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Teknoloji ve üst düzey yolcu deneyimi ile bölgedeki en önemli küresel hub havalimanlarından biri konumunu güçlendiren İGA İstanbul Havalimanı, Routes World 2023'ün resmi ev sahibi oldu.

Dünya Magical İstanbul'a Geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları iş birliğiyle Dünya havacılık sektörünün en prestijli organizasyonlarından Routes World sayesinde küresel havacılık sektöründen 3 bine yakın üst düzey yöneticinin İstanbul'u ziyaret etmesi bekleniyor.

Routes World 2023 etkinliği, Türk havacılık tarihinin yanı sıra Türkiye ve İstanbul'un küresel ölçekte tanıtımı açısından da önemli bir etkinlik olacaktır. Etkinlik İstanbul’un, küresel bir hub olmanın ötesinde doğrudan bir destinasyon olma ve özellikle düşük maliyetli havayolu şirketlerini çekme fırsatı sunuyor.

İstanbul Havalimanı,  Routes World 2023'ün ev sahipliğini yapacak 

Routes World hakkında Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, şunları söyledi; “Yaklaşık 90 yıldır Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı olmaktan gurur duyan Türk Hava Yolları olarak, Türkiye'de düzenlenecek Routes World 2023 etkinliğine ev sahipliği yapacağız. Ana üssümüze değer İstanbul'un eşsiz coğrafi konumu ve dünya turizmindeki önemli potansiyeli bizim için önemli bir ev sahibi olacaktır."

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyacağız.

Etkinliğe ev sahipliği yapmanın hem havalimanı hem de Türk havacılığı için bir gurur kaynağı olduğunu belirten İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne yakışan Routes World 2023 etkinliğine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İGA İstanbul Havalimanı olarak havacılık sektöründeki oyun kurucu konumumuzu her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Hedefimiz 2026 yılına kadar yılda 100 milyon yolcuya ulaşmak. Routes World bu gücü artıracak ve İGA'yı daha da ileriye taşıyacak bir etkinlik olacaktır. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce havacılık temsilcisini bir araya getiren Routes World ile 2023'te 3.000'e yakın küresel havacılık sektörü yöneticisi şehrimizi ziyaret edecek. İGA İstanbul Havalimanı'nın dünya çapında bir merkez olma konumunu güçlendirmeyi ve ülkemizin muazzam potansiyelini ortaya koymayı dört gözle bekliyoruz.” dedi. 

"Hava taşımacılığı kritik bir rol oynuyor"

Routes CEO'su Steven Small, havayolu taşımacılığının COVID-19 pandemisi sonrası küresel ekonominin canlanmasında kritik bir rol oynayacağını belirterek, "Artan havayolu bağlantıları, ticaret, turizm, yatırım ve işgücünü teşvik ederek destinasyonlara ciddi ekonomik katkılar sağlayacaktır. İstanbul Havalimanı, 2026 yılına kadar 100 milyon yolcuya ulaşma stratejisiyle yeni bir havalimanına taşınmanın getirdiği kapasiteyi avantaja dönüştürmeye hazır olduğunu gösteriyor. Routes World 2023 etkinliği yabancı havayolu şirketlerine sunabileceği önemli gelişim fırsatlarını sergileme fırsatı sunacak ve Türk Hava Yolları'nın konumunu güçlendirecektir" dedi.

Daha fazla bilgi için; www.igairport.com 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.