03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

İsrail, Ürdün ve Mısır ile sınır kapılarını kapattı

İsrail İçişleri Bakanı, koronavirüsün yayılmasını önlemek için İsrail ile Ürdün ve Mısır arasındaki sınır kapılarının kapatıldığını duyurdu.
01.10.2021

Ortadoğu Turizm 

İçişleri Bakanlığı Yetkilisi Aryeh Deri yaptığı açıklamada, "Belirsizliğin ardından ve koronavirüsün yayılmasını önlemek için ortak çabanın bir parçası olarak, konu netleşene kadar kara geçişlerini kapatılması gerekmektedir." dedi.

Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili olan Kamil Ebu Rukun, Allenby Köprüsü'nün bu öğleden sonra "bir sonraki duyuruya kadar" kapatılacağını ve bunun "Ürdün ve Filistin Yönetimi ile koordineli olarak" kararlaştırıldığını söyledi. Köprü Batı Şeria'yı Haşimi Krallığı'na bağlıyor ve İsrail işgali altındaki topraklara girip çıkan Batı Şeria Filistinlileri için belirlenmiş tek çıkış ve giriş noktasıdır.

Bu, İsrail'in yeni koronavirüs varyantlarının yayılmasını durdurmaya çalıştığı için Pazartesi akşamından itibaren ülkeye giriş ve çıkış uçuşlarını bir hafta boyunca yasaklamasının ardından geldi.

İsrail’de virüsün aktif vakalarının sayısı son günlerde bu hafta başında 70.000'in altındayken dün 75.920'ye yükseldi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.