25 Nisan 2024, Perşembe
Son Dakika

İsrail, tüm yabancıların girişini yasaklayacak

İsrail, tüm yabancıların ülkeye girişini yasaklayacağını duyurdu. Bu karar İsrail’i yeni ve potansiyel olarak daha bulaşıcı Omicron Covid-19 varyantına yanıt olarak sınırlarını tamamen kapatan ilk ülke yapacak.
30.11.2021

Ortadoğu Turizm 

Covid-19 varyantı Omicron ilk olarak Güney Afrika'da tespit edildi ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici bir varyant" olarak adlandırıldı.

Başbakan Naftali Bennett, hükümetin onayını beklerken sınırın kapatılmasının 14 gün süreceğini söyledi. Yetkililer, bu süre içinde mevcut Covid-19 aşılarının Omicron'a karşı ne kadar etkili olduğuna dair daha fazla bilgi olacağını umuyorlar.

Yabancı giriş yasağı 29 Kasım'da yürürlüğe girecek. Aşı olanlar da dahil olmak üzere ülkeye yeniden giren İsraillilerin karantinaya alınması gerekecek.

İsrail hükümeti ayrıca, Shin Bet terörle mücadele kurumunun telefon izleme teknolojisinin, başkalarına iletimini engellemek için yeni varyantın taşıyıcılarını bulmak için kullanılacağını da doğruladı.  Mart 2020'den bu yana periyodik olarak kullanılan gözetim teknolojisi, temaslı takibi gerçekleştirmek için virüs taşıyıcılarının konumlarını yakındaki diğer cep telefonlarıyla eşleştirdi. İsrail şimdiye kadar yedi şüpheli vaka ile bir Omicron vakasını doğruladı. Sağlık Bakanlığı, teyit edilen vakanın aşılanıp aşılanmadığını açıklamasa da, yedi şüpheli vakadan üçünün tam aşılı kişiler olması, yeni varyantın aşıya dirençli olduğunu düşündürüyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.