03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

İsrail’de, dev rekabet başlıyor; Emirates mi? THY mi?

Emirates, 6 Aralık'tan itibaren Dubai ile Tel Aviv, İsrail arasında günlük aktarmasız bir uçuş başlatacağını duyurdu. Emirates’in bu hattaki en büyük rakibi ise şüphesiz Türk Hava Yolları (THY) olacaktır.
08.11.2021

OrtadoÄŸu Turizm 

Emirates Airlines, BAE ve Ä°srail'in her iki ülke arasındaki ticaret akışını artırmanın yanı sıra bir dizi sektörde büyümeyi saÄŸlamak için daha fazla ekonomik iÅŸbirliÄŸi geliÅŸtirmeye devam etmesiyle geliyor. Yeni günlük uçuÅŸlarla, Ä°srailli gezginler Dubai'ye ve Dubai üzerinden Emirates'in 120'den fazla destinasyondan oluÅŸan küresel rota ağına güvenli, sorunsuz ve verimli bir ÅŸekilde baÄŸlanabilecekler. Tel Aviv'e gidiÅŸ dönüÅŸ uçuÅŸ saatleri, yolculara Dubai'nin ötesinde Tayland, Hint Okyanusu Adaları ve Güney Afrika gibi baÅŸlıca eÄŸlence yerlerine kolay eriÅŸim saÄŸlayacak.

Dünya’ya açılmada Ä°srail’li vatandaÅŸların en fazla tercih ettiÄŸi havayolunun başında THY geliyor. Emirates'in bu pazara girmesi ile konforlu uçuÅŸ yapmak isteyenlerin Dubai havayolu Emirates’e kayabilecegi iddia ediyor. Ayrıca Ä°srail ve Türkiye arasındaki bazı gerilimlerden dolayı aktarma yapacak yolcular da dahil olmak üzere ekonomi yolcularının Emirates ile seyahat edebileceÄŸi iddia ediliyor. 

Ayrıca, yeni uçuÅŸlar, Avustralya, Amerika BirleÅŸik Devletleri, Brezilya, Meksika, Hindistan ve Güney Afrika'da bulunan ve tümü dünyanın en büyük Yahudi topluluklarından bazılarına ev sahipliÄŸi yapan 30'a yakın Emirates kapısından Tel Aviv'e uygun gelen baÄŸlantıları saÄŸlıyor.  Amerika BirleÅŸik Devletleri'nden gelen ve Tel Aviv'e sonraki seyahatlerine baÅŸlamadan önce Dubai'de durmak isteyen yolcular, birinci sınıf otellerde konaklama, gezi ve diÄŸer aktiviteleri içeren Dubai Stop Over paketinden yararlanabilirler.

Emirates'in yeni uçuÅŸları, her iki ülkedeki iÅŸ toplulukları için baÄŸlantıları artıracak ve sektörler arasında aÄŸ oluÅŸturmak ve yatırım fırsatları oluÅŸturmak için yeni kanallar yaratacak. Her iki ülke arasında vizesiz seyahatin açılması ve Emirates ağındaki kısıtlamaların hafifletilmesiyle birlikte, yeni hizmetler Tel Aviv içinde ve dışında gelecekteki seyahat talebini karşılayacak.

Emirates'in müÅŸterileri, havayolunun flydubai ile ortak uçuÅŸ ortaklığından da yararlanacak. Kod paylaşımı, yolculara Dubai'den, bugün 100 ülkede 210 destinasyondan oluÅŸan, her iki taşıyıcının birleÅŸik aÄŸları üzerindeki noktalara kısa ve kesintisiz baÄŸlantı saÄŸlıyor.

Emirates Havayolu Ticaret Direktörü Adnan Kazım, "Emirates, bölgenin en önemli kapılarından biri olan Tel Aviv'i en yeni varış noktası olarak duyurmaktan heyecan duyuyor. Hizmetlerin yalnızca birkaç hafta içinde baÅŸlamasıyla birlikte Emirates, yolcuların Dubai üzerinden Tel Aviv'e gidiÅŸ geliÅŸte daha iyi uçabilmeleri için daha fazla seçenek sunacak.  Ayrıca Ä°srail'den Dubai'ye ve daha sonra Emirates ağındaki diÄŸer destinasyonlara daha fazla iÅŸ ve tatil amaçlı seyahat edenleri ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.

Emirates SkyCargo, yolcu operasyonlarına ek olarak, Tel Aviv'den ilaç, yüksek teknoloji ürünü, sebze ve diÄŸer bozulabilir maddelerin ihracatını desteklemek için Boeing 777-300ER ile Dubai ve Tel Aviv arasında her yöne 20 ton kargo kapasitesi sunacak.  UçuÅŸların ayrıca imalat hammaddelerini ve bileÅŸenlerini, yarı iletkenleri ve e-ticaret paketlerini Ä°srail'e taşıması bekleniyor.

Emirates, OrtadoÄŸu ağını tamamen restore etti ve ÅŸu anda bölge genelinde 12 ÅŸehre uçuyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.