03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

İsrail COVID-19 vakaları nedeniyle turist girişini eylüle erteleyebilir.

Vatandaşlarını, dünyada hızla yayılan Delta varyantının yayılma olasılığına karşın ağır bedel ödememek için tedbirli olmak istiyor.
13.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Tel Aviv

İsrail’de son günlerde, Delta varyantı Modiin ve Binyamina gibi şehirlerde COVID-19 vaka artışına neden oldu. Ay başında yeni vaka sayısı sıfıra kadar inen İsrail'de günlük vakalar 100'ün üzerine çıktı. Vakaların çoğunun ülke dışından girenlerden kaynaklanan Delta varyantı bağlantılı olduğu belirtildi.

Delta varyantı bağlantılı vakalardaki artış yüzünden kapalı alanda maske takma mecburiyeti geri getirildi

Bilindiği üzere İsrail, nisan ve mayıs aylarında bazı tur gruplarının ülkeye girmesine izin veriyor, ancak bireysel seyahat eden turistlere izin vermiyordu.

İsrail hükümeti haziran ayında, koronavirüs vakalarında artış yaşandığı için, Sağlık Bakanlığı’nın tavsiye planı ile turistlerin 1 Temmuz´dan önce İsrail´e girmesine izin verilmemesine karar vermişti. Sonrasında Ağustos’a ertelemiş şimdi ise Eylül’e ertelenmesi bekleniyor.

İsrail, Covid-19 ile mücadelede en başarılı ülkelerden biri olarak gösteriliyor.

Dünyada en hızlı aşılama programının uygulandığı İsrail'de 9,3 milyonluk yarısından fazlası kısmen veya tamamen bağışıklık kazandı.

 

Editör Fotoğraf


HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.