03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

İspanya, turizm endüstrisini canlandırmak için harekete geçiyor.

Turizm ülkesi İspanya'nın uluslararası seyahate yeniden açılması için getirmiş olduğu yeni kurallarla ilgili kafa karışıklığı nedeniyle yeni gevşetilen giriş koşulları istenen yabancı turist ziyaretçi dalgası çok yavaş başladı.
13.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Corona Virüs sonucu ciddi sıkıntılar ile mücadale eden turizm sektörünü canlandırmak umuduyla İspanya, Pazartesi günü dünyanın her yerinden tam aşılı insanları kabul etmeye başladı. Fakat ülkeye kabul kurallarını açıklamasını Cumartesi günü yaparak seyahat operatörlerini ve turistleri son dakikaya kadar karanlıkta bıraktı.

İspanya'ya ve İspanya'dan uluslararası uçuşlar bir hafta öncesine göre yaklaşık %40 arttı, ancak havaalanı işletmecisi AENA'nın bir sözcüsü, artışın son birkaç aydaki genel artışla uyumlu olduğunu söyledi; “Muazzam derecede önemli değil, kademeli... azar azar yükseliyorlar" dedi.

Madrid'in Barajas havaalanı, özellikle COVID-19 krizinden önceki yoğun turist akışına kıyasla Pazartesi sabahı sessizdi.

Havaalanındaki Fransız turist Veronique, "İnternette bazı evrakları doldurmanız gerekiyor ve bu çok karmaşık. Tüm bunlara bir son versek çok daha iyi" dedi.

Yine de İspanya'nın ALA Havayolları Derneği Başkanı Javier Gandara, yeni düzenlemeleri, özellikle yolcuların daha pahalı PCR testi yerine negatif antijen testi ile içeri girmesine izin verme kararını memnuniyetle karşıladı. “Bu, Avrupa'nın her yerinden İspanya'ya gelen trafiğin toparlanmasına izin verecek" dedi.

Bir yıl boyunca İspanyol limanlarına girmesi yasaklanan yolcu gemilerinin de Pazartesi gününden itibaren geri dönmesine izin verildi, ancak ilk geminin MSC'nin Grandiosa'sının Barselona'ya yanaşacağı 26 Haziran'a kadar beklenmiyor.

İspanya'daki Uluslararası Cruise Line Derneği başkanı Alfredo Serrano, devlet yayıncısı TV E’ye verdiği demeçte, "Bunu birkaç ay önce bilmek, kruvaziyer hatlarının mümkün olan en kısa sürede nasıl yeniden açılacağını planlamasına izin verirdi."

Buna paralel olarak, 24 Mayıs'tan bu yana, İngiltere de dahil olmak üzere düşük riskli kabul edilen 10 AB dışı ülkeden gelen turistler, PCR testi negatif çıkmadan girebildiler.

Pandemiden önce dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci ülkesi olan İspanya'ya gelen yabancı ziyaretçiler geçen yıl %80 düşerken, Funcas düşünce kuruluşu sektörün ekonomik çıktıya katkısını hesaplayarak %12'den %4,5'e düştü.

Geçen hafta yayınlanan veriler, Nisan ayında yaklaşık 630.000 turistin bir yıl önce neredeyse sıfırdan ziyaret ettiğini gösterdi, ancak yine de Nisan 2019'dan %91 daha az orandadır.

Başbakan Pedro Sanchez, varışların bu yaz 2019 seviyelerinin %30-40'ına ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.