29 Mart 2024, Cuma
Son Dakika

İSEBİR’den L plakası hakkında sert tepki!

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’un en önemli sorunlarının başında trafik problemi geliyor.
29.05.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

İstanbul karayolu taşımacılığında günde 12,5 milyon seyahat yapılıyor ve bu rakamın yüzde 25'si ise servis araçları ile yapılıyor. Servis taşımacılığında korsan gibi sorunların ortadan kalkması, güvenlik tedbirlerinin yerine getirilmesi ve belirli standartlara uyulmanın sağlanması için getirilen önlemlerin başında ise yakın zamanda UKOME tarafından onaylanan L plaka uygulaması geliyor.

İstanbul'un bu çok önemli sektöründe L plakası uygulamasıyla servis taşımacılığı sektörüne girişler belirli şartlara bağlanıp sınırlandırılınca bazı istismarları ve sorunları da beraberinde getirdi. Bu sorunlar hakkında İstanbul Servisciler Birliği (İSEBİR) Twitter hesabında sert ve sektörü uyarıcı bir açıklamada bulundu. 
 

İSEBİR- İstanbul Servisciler Birliği'nin açıklaması şöyle;

Rantcı, Simsar, Tezgahcıya değil gerçek Esnafa yazılmıştır. Rantcılar, simsarlar ve web sitesi tezgahcıları ile mücadelemiz devam edecektir. Gercek esnafın plakasının değerine kimse fiyat biçemez. Gerçek esnafın 1.2.3.5 plakası ekmek kapısıdır, çoluk çocuğunun geçimini geleceğini sağlamaktadır. Plakası olmazsa olmazıdır. Allah gerçek esnafın muhtaç kalıp plakasını sattırmasın. Rantcı; kar eder zengin olurum, olacağım diye plakasını boşta bekleten, ismini yazıp reklamını yapmak istemediğim web sitesinde tezgah kurup plakasını satmak zorunda kalmış mağdur esnafı ağına düşürenler ile başlatılan  mücadelede; yürüdüğümüz yolda biz de varız. Gerçek esnafın plakasının değerlenmesini bizde istiyoruz. Bir diğer mücadelenin başlatılmasını tur firmalarının fiyat politikası; fiyat tarifesine uymazlarsa ihale alımlarına karşı dik duruş gösterip mücadele edeceğimizi, piyasada hem plaka hem de iş fiyatlarının gerçek değerlerini bulmasını istiyoruz ve bu konularda sonuna kadar mücadele edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.