16 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

İSAROD Başkanı Öztürk; Korsan Servis Taşımacılarına İsyan Etti,

İstanbul Ulaşımında günlük olarak yaklaşık 2.5 milyon yolcu taşımacılığı servis araçları ile yapılmaktadır.
14.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Servis araçları hayata geçirilen L plaka tahdidi uygulaması ile artık bu özel plakaya sahip araçlar servis taşımacılığı işini yapması gerekmektedir. Taksi ve dolmuşlarda olduğu gibi her önüne gelenin artık servisçilik yapamayacağı uygulama kapsamında, korsan servis taşımacılığı da tamamen sona ermesi bekleniyor. 

Plakada sınırlama getiren uygulamanın resmileşmesinin ardından bazı firma sahipleri veya kişiler şimdiden ilginç bir yönteme başvuruyorlar. İstanbul dışından getirilen farklı illere mahsus plakalı araçlarla korsan servis taşımacılığı yapıldığı için servisçiler esnafı şimdiden isyan etmeye başladılar.

Korsan servis taşımacılığı hakkında İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası-İSAROD Başkanı Hamza Öztürk twitter hesabından şunu açıklamaları yaptı; Denetimler artırılmalı, tahditsiz ,kayıtsız olanlar cezalandırılmalıdır diyerek, KORSAN SERVİSE HAYIR sloganı ile isyanını dile getirdi. 

İSAROD Başkanı Öztürk’ün paylaşımları şöyledir;

Hırsız olmak için illa birinin parasını veya malını çalmak gerekmiyor, korsan servis yapanda hırsızdır. Esenyurt, Arnavutköy ve Tuzla ilçelerinde devamlı korsan servis denetimi yapılmalı. İstanbul Havalimanı, Tuzla Gemi Sanayi ve İstanbul Finans Merkezi korsan servis araçlarından geçilmiyor. Hak sahibi servisçiler dururken korsan servişçi çalıştıran firmalarda vebal altındadır.

Korsan servisçilere karşı denetimler gerçekleştiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığına, İBB Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İstanbul Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü’ne teşekkür eden Hamza Öztürk, korsan servis yapanların emek hırsızı olduğunu belirtti. 

Özellikle Avrupa yakasında Esenyurt-Kıraç bölgesinde Anadolu Yakası'nda ise Şile-Ümraniye-Şekerpınar bölgelerinde İstanbul dışından getirilen çok sayıda servis aracının tespit edildiğini kaydeden Öztürk, söz konusu araçların ağırlıkla Avrupa yakasında Kırklareli-Tekirdağ, Anadolu yakasında ise Kocaeli-Sakarya plakalarına sahip olduğunu vurgulayarak, ilgili korsan servis araçlarının emniyete bildirerek gerekli cezaları almaları için takipte olduklarını da belirtti.

Bize ses verin bizi duyun İstanbul Servisçisi artık Korsan taşımacılık yapan emek hırsızlarına gereğinin yapılmasını bekliyor Denetim Herkese şart Vergi vermeyen devlete hiçbir katkısı olmayana izin vermeyin artık

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
DURSUN ALI BEKTAS
16.06.2021 09.30.13

BASKANIM SIZIN CABA GOSTERDIGINIZI BILIYORUM AMA YETERLI DEGIL DAHA ETKILI COZUM BEKLIYORUZ KORSAN YOLLARDA COK VAR GORUYORUZ BIZLER YANI PLAKA SAHIPLERI IHBAR ETSE NASIL OLUR SONUC ALIRMIYIZ MESELA ANADOLU YAKASINDAN SU GUZERGAHDAN ARAC VAR PLAKASI VE MEVKISI DIYE IHBAR OLSA NASIL OLUR VE BUNLARA IS VEREN FIRMALARDA CEZAI ISLEM UYGULANMALI SAYGILAR

mehmet hanifi çakar
15.06.2021 21.44.27

korsan nasıl biter.araca ceza ve şofere ceza artı .ihaleyi alan şirkete de ceza yazılırsa.korsan kendiliğinde biter.geçen gün şirketteydim ukamede şirketlere ceza yazılak diye bir söyleti çıktı.şirket sahibi demişki L plaka olmaya nı servisten çıkarın dedi.korsan çalıştırmayın diye ceza sorumluluğu almıyalım.

Denetim ile ilgili Öner’i
15.06.2021 21.42.28

İstanbul tahtid almış plakalı araçların ön sağ camına barkod yapıştırılmalı ve barkod okutulduğunda plaka bilgileri belediyeye kaydı olduğunu göstermesi gerekmektedir bu şekil denetim daha hızlı ve kontrollü olacaktır aynı avm lere girişte hes kodu sorgulama gibi barkod okutulduğunda belediyeye bilgileri ulaşması gerekmektedir.

Orhan
15.06.2021 12.53.03

Işı veren tur şirketlerine ceza yaptırım uygulanırsa korsan aracılığıyla iş yapamaz