29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

İngiltere'nin en büyük tur operatörleri trafik ışığı değişikliklerini bekliyor

İngiltere'nin en büyük tur operatörlerinin patronları, talep ettikleri trafik ışığı sistemindeki değişikliklerin muhtemelen "değişeceğini” bekliyorlar.
15.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi 

Tui'nin Birleşik Krallık patronu ve Jet2holidays ve EasyJet şirketlerinin üst düzey yöneticileri, bugün bir panelde “Seyahatin Geleceği” konferansında konuştular.

Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Başbakan Boris Johnson, Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'ın seyahat yasaklarının belirlendiği trafik ışığı sistemi değişiklikleri hakkında "kısa süre içinde" bir duyuru yapacaklarını belirtmişlerdi.

Jet2holidays CEO'su Steve Heapy, iki ana sorusu olduğunu söyledi; "Trafik ışığı sisteminin basitleştirilmesi" ve "PCR testlerinin azaltılması.
Çift aşılı kişiler için test yapılmaması gerektiğini belirten Heapy, "Aşı ya işe yarıyor ya da yaramıyor. Diğer ülkelere göre çok daha kötümseriz. Ve reforma ihtiyacın olduğunu," söyledi.

İngiltere'nin kırmızı listesinde düzinelerce ülkenin olduğunu belirten Steva Heapy, Fransa, İspanya ve Almanya'ya kıyasla çok daha fazla yasaklı ülke olduğuna dikkat çekti.

Heapy, tatil yerlerindeki testlerin kaldırılması çağrısında bulundu ve bunun “insanların tatil rezervasyonu yapmasını engellemenin” ana nedeni olduğunu söyledi. Ayrıca, PCR testlerinin genom dizilimi eksikliğini de eleştirdi - hükümetin, endişe verici varyantları tanımlamanın bir aracı olarak kullanımlarında ısrar etmenin ana nedeni olduğu konusunda ısrar etti.  Heapy, "genomik dizilemenin bir sonucu olarak hiçbir varyant doğrulanmadı" dedi ve trafik ışığı sisteminin uygulanmasının 1 milyar sterlinin üzerinde olduğu tahmin edildiğinden beri yapılan testlerin maliyetine dikkat çekti.

Heapy, hükümetten bir "uzlaşma" beklediğini ve bakanların bu konuda "ikiye bölündüğünü" söyledi.

Tui'nin Birleşik Krallık ve Kuzey Avrupa'dan sorumlu Genel Müdürü Andrew Flintham, endüstrinin talep ettiği değişikliklerin yapılması gerektiğini söyledi.

Andrew Flintham konuşmasına şöyle devam etti; “18 aydır hayal kırıklığı yaşıyoruz. Hepimiz verilerin ve bilimin önerilerinin pratik olmasını umuyor ve bekliyoruz.” dedi.

Avrupa'nın en büyük seyahat şirketi Tui’de Belçika ve Hollanda işlerinin "aynı" seviyede olduğunu söyleyen Flintham, Almanya pazarının %60 kapasiteye döndüğünü söyledi.

 Umarım bu trafik ışığı sisteminin yeniden tanımlanacağını beklediğini belirten Flintham, Turizm Endüstrinin, değişiklikleri uygulamak seyahat şirketlerine, değişikliklerin duyurulması ve yürürlüğe girmesi için 10 gün ile iki hafta süre verilmesi gerektiğini söyledi. Flintham, bunun "orantılı" ve "yönetilebilir" olacağını söyledi.

 EasyJet  CEO'su Garry Wilson, üç şirketin “Küresel Seyahat Görev Gücüne nasıl katıldığını” belirterek şunları ekledi; “Bizim ölçeğimizdeki şirketler düzenli olarak hükümetle tartışıyorlar. Ancak bunun ne kadarının kabul edilebilir bir şekilde gerçekleştiği sorgulanabilir. Endüstrinin kırmızı listede yer alan bir avuç ülkeyle “başa çıkabileceğini”, ancak “büyük alanlar ile başa çıkamayacağını” söyledi.

Wilson, hükümetin hangi ülkelerin kırmızı listede olduğuna karar vermek için kullandığını söylediği verilere bakmanın bir anlamı olmadığını çünkü “tavsiyeler verilerle uyuşmuyor” dedi.

Wilson, gece kulüpleri ve büyük etkinliklerde olduğu gibi “seyahat etmek için ücretsiz testler uygulanmalıdır” önerisinde bulundu.

 Wilson, Şansölyenin herhangi bir sektöre özel destek sunmanın "zorlu" olacağını söylemesine rağmen, seyahat endüstrisi ve havacılık için "belirli finansal destek olması gerektiğini" söyledi.

 Sürekli ve yüksek sesle, tek bir sesle bağırmamız ve bunun yeterince iyi olmadığını söylememiz gerekiyor” dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.