29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

İngiltere, Türkiye'yi "kırmızı liste"den çıkaracak mı?

İngiltere Hükümeti, koronavirüs vakalarından dolayı Türkiye, "yüksek riskli ülke" kategorisinde yer almaktadır. İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiltere'nin Türkiye'yi 17 Mayıs'ta dahil ettiği seyahat yasağı olan "kırmızı liste"den çıkarmaya hazırlandığını duyurdu.
15.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

İngiliz vatandaşlarının Türkiye'den dönüşleri sonrasında yaklaşık 2 bin 500 sterlin bedelindeki 11 gecelik otel karantinasını şart koşan yasağın hükümet tarafından perşembe günü kaldırılması bekleniyor.

İngiltere hükümeti, koronavirüse karşı önlem olarak oluşturduğu seyahat listesinde Türkiye'yi mayıs ayından bu yana "yüksek riskli ülke" kategorisinde tutuyor.

İngiliz Daily Mail gazetesine açıklama yapan seyahat uzmanları, Türkiye'nin de dahil olduğu 24 ülkenin kırmızı listeden yeşil listeye taşınabileceğini açıkladı. İngiltere, trafik ışıkları gibi işleyen sistemi 17 Mayıs'ta devreye soktu. Buna göre, kırmızı liste çok riskli ülkeleri temsil ederken, yeşil liste ise seyahat kısıtlaması olmayan ülkelerden oluşuyor. Hükümetin, perşembe günü Türkiye'ye seyahat iznini açması planlanıyor. 

İngiltere, kırmızı liste uygulamasını farklı varyantların ülkeye girişini engellemek için yaptığını söylüyor. Listeye eklenecek ya da çıkartılacak ülkeler, Biyogüvenlik Ortak Komitesi'nin belli kriterlere göre yaptığı risk değerlendirmesi sonrası belirleniyor.

Bu kriterler arasında ülkelerin farklı varyantların yayılmasına ilişkin göstergeleri, farklı varyantların İngiltere'ye geldiği ülkelerdeki durumu, farklı varyantlara ilişkin takip ve gen dizilimi türündeki verilere erişim gibi etkenler yer alıyor. (sondakika)

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.