29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

İngiltere, Türkiye’de aşılananları yeşil listeye aldı

Türkiye, İngiltere'ye seyahat için onaylanmış COVID-19 aşı belgesine sahip ülkeler ve bölgeler listesine eklendi.
08.10.2021

Ortadoğu Turizm 

İngiltere, onayladığı Kovid-19 aşılarını, Türkiye'de yaptıranları da 10 gün ev karantinasından muaf tutma kararı aldı. 

İngiltere'ye seyahat için tam aşılı kurallar kapsamında olmak için, Birleşik Krallık'ta, Birleşik Krallık denizaşırı aşı programı kapsamında veya yeşil listele ülke ve bölgelerden birinde, onaylanmış bir aşının 2 dozu ile tam olarak aşılanmış olmanız gerekir. Tam aşılı değilseniz, ancak farklı karantina kurallarına uyarak yine de İngiltere'ye seyahat edebilirsiniz.

Tam aşılanmış sayılmak için, İngiltere'ye gelmeden en az 14 tam gün önce aşağıdaki aşılardan birini eksiksiz bir şekilde yaptırmış olmanız gerekir;

Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderne, Janssen

İngiltere’ye girişler için Türkiye onaylanmış aşı kanıtı olan ülkeler ve bölgeler listesine 11 Ekim Pazartesi 04:00'da eklenecektir.  Bu tarihten önce Türkiye’den İngiltere'ye gidenler için aşıları tam olmayan kişiler için belirlenen kurallara uyulacaktır. 11 Ekim 2021 tarihinden sonra Türkiye’den İngiltere’ye giriş yapanların, aşı durumunu kanıtlaması için dijital aşı sertifikasını beyan etmesi gerekmektedir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.