29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

İngiltere turizmcilerinden Türkiye otellerinde inceleme

İNGİLTERE'nin Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarma kararı, turizm sektöründe mutluluk havası oluşturdu. Turizm sektör yetkilileri, sezonun yıl sonuna doğru uzayacağını öngörürken, İngiliz merkezli turizm acenteleri ise otellerde inceleme yaptı.
21.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi 


İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu trafik ışığı listesinde geçen günlerde güncelleme yaptı. Güncellemede Türkiye, Pakistan, Maldivler, Mısır, Sri Lanka, Umman, Bangladeş ve Kenya'nın yer aldığı 8 ülke kırmızı listeden çıkarıldı. Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılmasıyla 23 Eylül itibarıyla İngiltere'den tatilciler gelebilecek.

Ayrıca, 4 Ekim tarihinden itibaren sarı ve yeşil kategorileri kaldırılıp, sadece kırmızı kategori uygulanacağı açıklandı. Mevcut durumda, kırmızı listedeki ülkeye giden bir kişi, İngiltere'ye dönmeden önce sarı listedeki bir ülkede 11 gün geçirmek zorundaydı. Üçüncü bir ülkeye gidilmemesi durumunda ise İngiltere'de 2 bin 250 sterlin ödeyerek 10 gün boyunca zorunlu otel karantinasına girmek durumundaydı. Turistler ise tatil maliyetini artıran bu uygulama kırmızı liste ülkelerine turist akışını durdurmuştu. 

Geçen sezon koronavirüse rağmen 3,5 milyon turisti ağırlayan Antalya'da, İngiltere'nin kırmızı liste kararının sevinçle karşılandığı belirtildi. Sezon sonuna yaklaşıldığı bugünlerde gelen haberle, turizm tesislerinde İngilizlere yönelik hazırlıklar başladı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.