30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

İngiltere, Paskalya tatili ile tüm seyahat kısıtlamalarını kaldırıyor

İngiliz hükümeti, 18 Mart Cuma günü saat 04:00'ten itibaren uluslararası seyahatlerle ilgili tüm Covid-19 kısıtlamalarını kaldıracak.
17.03.2022

Ortadoğu Turizm 

18 Mart sabah saat 04:00’dan itibaren, Birleşik Krallık'a giriş yapan yolcuların aşı olup olmadıklarına bakılmaksızın aşısız yolculardan artık PCR test yaptırmaları veya yolcu bulma formu doldurmaları gerekmeyecek.

Bunun yerine, Birleşik Krallık hükümeti gelecekteki herhangi bir "endişe verici değişkeni" veya VoC'leri yönetmek için acil durum planları tasarladı.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: '18 Mart Cuma günü saat 4'ten itibaren, Birleşik Krallık'a varışlar için yolcu bulma formu (PLF) ve aşı olmaya hak kazanmayan yolcular için tüm testler dahil olmak üzere tüm Covid-19 seyahat kısıtlamaları kaldırılacaktır. Dolayısıyla bu değişiklik, aşısız yolcuların kalkış öncesi test ve varış sonrası 2. gün testine girme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.”

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps şunları söyledi: "İngiltere, kalan tüm Covid-19 seyahat kısıtlamalarını kaldırmada dünyaya öncülük ediyor ve bu duyuru, bu ülkedeki herkesin aşıyı yaymak ve birbirini korumak için yaptığı sıkı çalışmanın bir kanıtıdır. Seyahat önlemlerini gerekenden daha uzun süre yerinde tutmayacağımızı söyledim, bugün de bunu yerine getiriyoruz. Paskalya tatili öncesinde gezginler için daha fazla hoş geldiniz haberi ve daha fazla özgürlük sağlıyor."

İngiltere Nüfusun %86'sı ikinci doz ve %67'si destekleyici veya üçüncü doz almış durumdadır.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.