29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

İçişleri Bakanlığından 'PCR test raporu' açıklaması

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre Türkiye'ye girişte PCR test raporu ve hızlı antijen testi şartı aranmayacağını açıkladı.
02.06.2022

Ortadoğu Turizm 

Genelgede, Kovid-19 salgınının yayılmasının kontrol altında tutulabilmesi için ülkede olduğu gibi sınır kapılarında da uygulanacak kural ve önlemlerin, salgın sürecinde küresel gelişmelere paralel olarak belirlendiği belirtildi.

Bu doğrultuda, 3 Mart 2022 tarihinden itibaren Türkiye’ye giriş tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır limanlarına uygulanacak tedbirlerin daha önce illere gönderilen genelge ile Sağlık Bakanlığı'nın yazısı doğrultusunda belirlendiği belirtildi. 

Bakanlık genelgesinde koronavirüs yeni gelişmelerinden ve vaka sayılarının düşmesinden dolayı ülkeye girişte uygulanacak önlemlerde bazı değişikliklere ihtiyaç olduğu belirtildi. 

Bu kapsamda koronavirüs pandemisi ile ilişkili mevcut durumu değerlendiren İçişleri Bakanlığı; 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren Türkiye’ye girişte PCR Testine gerek olmayacağını bildirdi. Böylelikle girişten en geç 72 saat önce negatif PCR testi raporu veya girişten itibaren maksimum 48 saat içinde gerçekleştirilen negatif hızlı antijen testi, tüm sınır kapılarından ülkeye girmek için gerekli olmayacaktır.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.