05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

İçişleri Bakanlığı PCR Testi Zorunlululuğu Genelgesini yayımladı

Türkiye’de okulların açılması ile birlikte Eylül ayının ilk haftasından itibaren Covid-19 aşısı olmayan kişiler ile ilgili “Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu” uygulanmaya başlanıyor.
20.08.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren uçak, otobüs ve toplu taşıma yolculuğu başta olmak üzere, konser, sinema ve tiyatro gibi toplu faaliyetlere katılabilmek için "Negatif sonuçlu PCR testi" belgesinin ibraz edilmesi zorunlu olacağı belirtildi. 

Genelgede, koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi için salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgınla mücadelede en güçlü unsurun gönüllülük esasına göre yürütülen aşılama faaliyeti olduğu belirtildi.

Şehirlerarası uçak, tren ve otobüs seyahatleri için de PCR testi zorunlu

Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi talep edilecek. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı olup olmadığı sorgulanacak veya antikor süresi bitmemiş covid-19 hastalığı durumuna bakılacak veya azami 48 saat önceden yapılmış negatif PCR testi talebi yapılacak. 

Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek. 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.