19 Nisan 2024, Cuma
Son Dakika

İBB UKOME'nin plakaların tahditi hakkındaki son kararı.

05.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

11.06.2019 tarihinde alınan plaka tahdidi kararına karşı bir tüketici derneği tarafından yürütmeyi durdurma talebi ile bir dava açılmıştı. Açılan bu davaya Yalova İlinden bir seyahat acentasının plaka tahdit kararı aleyhine davaya müdahil olunca durum daha da karmaşık hale geldi. 

Dava dilekçesinde Ukomenin plaka tahdidi kararında Belediye Başkanının imza onayı olmadığı ve bu eksiklik gerekçesiyle davanın kabulü istenmiş olup, açılan dava mahkeme tarafında kabuk edilmişti. 

Davanın görüldüğü İstanbul 14. İdare Mahkemesi, 2019/6-1 sayılı Ukome kararı ile servis taşımacılarına tanınan tahdit hakkını dönemin Belediye Başkanının onayının olmadığı gerekçesi ile iptal etmişti. Mahkeme tarafından alınan bu karar ile tahditli plakalar hakkında bir belirsizlik ortaya çıkmış, servis acentaları ve taşımacıları ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya kalmışlardı.

Taşımacıların mağdur olmamaları için servis plaka haklarının verilmesi teklifi ivedilikle UKOME gündeminde taşınması kararı alındı. Yapılan teklif oy birliği ile kabul edilerek taşımacılara tahdit hakları tekrar verildi. 

Böylelikle 03.06.2021 tarihinde yapılan Ukome toplantısında oy birliği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının imza eksikliği giderilerek yeniden plaka tahdit kararı eksiksiz olarak tam bir şekilde alınmış oldu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
yusuf yazıcı
06.06.2021 18.24.43

servis araç plakası olan hakkımızın hak sahiplerine verilmesini talep ediyorum teşekkürler