01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Ä°BB UKOME'den Ä°stanbul trafiÄŸini rahatlatacak karar,

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı karar ile şehirlerarası yük taşıyan araçların D-100, TEM ile bağlantı yollarını kullanması yasakladı.
02.06.2021

OrtadoÄŸu Turizm Gazetesi

UKOME kararı ile transit yük taşıyan araçlar D100, TEM ve baÄŸlantı yollarını kullanması yasaklandı. Bundan böyle Ä°stanbul'a giriÅŸ yapan transit araçlar Silivri-Kınalı kavÅŸağından Kuzey Marmara Otoyolu'na girip Pendik-Kurnaköy'e baÄŸlanacak. Anadolu'dan gelen araçlar için ise güzergah tersine iÅŸleyecek.

Ä°stanbul'da transit yük taşıyan araçlara D100, TEM ve baÄŸlantı yollarını kullanma yasağı getirildi. 

Bundan böyle bu araçlar Kuzey Çevre Otoyolu'nu kullanacak. 01.06.2021 tarihinden itibaren baÅŸlayan UKOME kararı ile Ä°stanbul trafiÄŸinin rahatlatılması amaçlanıyor.

UKOME'nin söz konusu kararı ÅŸöyle:

"26.11.2020 tarih ve 2020/6-6 sayılı UKOME kararına göre 31.05.2021 tarihinden itibaren Avrupa’dan Asya’ya Asya’dan Avrupa’ya yük taşımacılığı yaparak, Ä°stanbul bölgesini transit kullanan araçların D100, TEM ve baÄŸlantı yolları yerine, Kuzey Çevre Otoyolu'nu kullanarak geçiÅŸ yapmaları kararı alınmıştır."

Yukarda belirtilen uygulamaların Emniyet, Jandarma ve İBB denetim birimlerince denetlenmesine; uygulamaya uymayanlar hakkında cezai işlemler uygulanacaktır.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.