30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

IATA, hükümetleri havacılık kurallarını basitleştirmeye çağırdı

IATA, havayolu endüstrisinin Covid krizinin en kötü noktasını geride bıraktığını söyledi Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği sektörün toparlanmasına yardımcı olmak için daha basit seyahat kuralları ve daha az sınır kısıtlaması çağrısında bulundu.
04.10.2021

Ortadoğu Turizm 

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havayolu endüstrisinin artık Covid pandemisinin en kötüsünün üstesinden geldiğini söyledi, ancak hükümetleri, havacılık sektörünün virüsün artık “endemik” bir aşamasında çalışmasına yardımcı olmak için seyahat kurallarını basitleştirmeye ve sınırları açmaya çağırdı.

IATA’nın tahminlerine göre, 2022'de toplam endüstri kayıplarının 11,6 milyar dolara (8,5 milyar sterlin) düşmesi bekleniyor ve bu da Covid'in bir sonucu olarak üç yılda 200 milyar doların biraz üzerinde kümülatif kayıp anlamına geliyor.

 IATA’nın Genel Müdürü Willie Walsh, "Krizin en derin noktasını geçtik. Ciddi sorunlar devam etse de, iyileşmenin yolu ortaya çıkıyor.” dedi.

Walsh, seyahat kısıtlamalarının uyumlaştırılması çağrısında bulundu.  İyileştirilmiş veriler, bilgiler, aşılar ve testler göz önüne alındığında, “Şubat 2020'de uygulamaya koyduğumuz önlemlerin bugün için geçerli olduğu fikri saçmalıktır. İnsanların tam olarak aşılandığı yerlerde, kısıtlama veya test yapılmadan seyahat etmelerine izin verilmelidir." dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.