26 Nisan 2024, Cuma
Son Dakika

Hatay ile KKTC Gazimağusa deniz otobüsü seferleri ne zaman başlıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Projesi'nde ilk etapta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) karşılıklı sefer yapılmasının planlandığı bildirildi.
08.06.2021

OrtadoÄŸu Turizn Gazetesi

Hatay BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yürütülen Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Projesi'nde ilk etapta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) karşılıklı sefer yapılmasının planlandığı bildirildi.

Hatay BüyükÅŸehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Hatay'ın ticaret, turizm ve ekonomisine büyük katkı saÄŸlayacak olan Deniz Otobüsü Projesi'nde sona yaklaşıldı.

Arsuz ilçesi Madenli mevkisindeki limanda 6 iskele, 12 gemi dayanma yeri, terminal, yolcu salonu, gümrük alanı ve emniyet binalarının tamamlanmasının ardından güvenle seyahat imkanını saÄŸlayacak cihaz alt yapı çalışmaları monteleri yapıldı. 

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Hatay BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, projenin hayata geçmesiyle Hatay'a gelecek turist sayısında artış olacağını ve ÅŸehrin sosyo-kültürel hayatına canlılık katılacağını belirtti. Limanın Deniz Hudut Kapısı ilan edilmesi için Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel MüdürlüÄŸü'nün gerekliliklerini yerine getirdiklerinin altını çizdi.

Çevre ve Åžehircilik Bakanlığına Acil Müdahale Planı'nı da sunduklarını aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

"Ä°lk etapta KKTC'nin GazimaÄŸusa Limanı'na karşılıklı sefer yapmayı planlıyoruz. Her bir gemimiz ile yaklaşık 330 yolcu taşıyabileceÄŸiz. Projenin Hatay ayağı tamam. 

Ancak salgın sebebiyle 15 gün karantina uygulanan GazimaÄŸusa Limanı'nın ulaşıma açılması gerekmektedir. HADO bir gemi projesi olmanın ötesinde kültürel, ticari, sanatsal, tarihsel, ekonomik, sosyal ve evrensel deÄŸerlerle bir etkileÅŸim kurma ve kalkınma projesidir. HADO'yu büyütmek ve daha nice limanlara götürmek en büyük hayalimizdir."

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Mahmut
11.08.2022 18.53.47

Tarih ve saat yazin

Ercan
12.04.2022 09.08.58

Süper olur Kıbrıs'a gitmek için 5 saat extra yol gidiyorum gerçekten çok iyi olur ilk sefer tarihini paylaşırsanız sevinirim

Kaymak
11.04.2022 18.33.27

Ne zaman baÅŸlayacak kibris

Bila
17.03.2022 23.46.24

Kktc seferleri nezan baÅŸlayacak