03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Hatay, deniz taşımacılığıyla turist çekecek

Türkiye'nin ilk yüksek hızlı gemisi ile Hatay'dan Kıbrıs, Lübnan, Libya, İsrail ve Mersin’e ekonomik ve hızlı ulaşım 1 Nisan 2022 tarihinde başlıyor.
17.03.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Hatay Deniz Otobüsleri (HADO) Projesi'ne iliÅŸkin düzenlenen basın toplantısında verilen bilgilere göre; Hatay'ın turizm ve ticaret merkezi yapılması amacıyla planlanan HADO'nun temeli 2020 yılında atıldı. Projeyle bu bölgeye uluslararası standartlarda liman yapıldı ve bu sayede Türkiye'nin uluslararası deniz ulaşımının canlandırılması amaçlandı.

1 Nisan 2022’de baÅŸlayacak "Expo 2021 Hatay" sürecinde önem taşıyan HADO Limanı 100 metre uzunluÄŸunda ve 4 metre geniÅŸliÄŸinde rıhtım inÅŸa edilerek 500 groston altı teknelere uygun inÅŸa edildi.

Limanda, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından belirlenen, denizcilik sektörüne ait tüm güvenlik gereklilikleri yerine getirildi. HADO Limanı, CumhurbaÅŸkanı Kararı ile deniz hudut kapısı olarak da ilan edildi.

Hatay BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok ÅŸu açıklamalarda bulundu; “HADO limanının ÅŸu anda uluslararası yolcu taşımacılığına hazır hale geldiÄŸini söyledi. HADO ile ilk aÅŸamada KKTC'nin Magosa Limanı'na stratejik amaçlarla bu ülke bayrağıyla düzenli olarak yolcu taşınacaktır. Sonraki aÅŸamada da Akdeniz'de Ä°srail, Libya ve Lübnan'a sefer düzenlenmesinin planlandığını bildirdi. KKTC'de yaÅŸayan Türkiye vatandaÅŸlarına hızlı bir ve güvenli seyahat HADO'nun önem taşıdığını dile getirdi.”

Gidilen ülkelerden de Hatay'a turist beklediÄŸine de dikkati çeken Bülent Ok, "Bölgenin bütün yolcu trafiÄŸini analiz ettik. Dini amaçlı seyahat için Hatay'a, Gaziantep'e gelen Katolik, Ortodoks, Yahudi inancına sahip çok sayıda insan olduÄŸunu belirledik. Bölgede Saint Pierre Kilisesi çok önemli bir dini merkez. Burada dini görevlerini yerine getirdiklerini düÅŸünüyorlar. Sezonluk, 6 ay için 100 bin yolcu bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.