05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Gün geçmiyor ki yeni keşifler yapılmasın “Gize Piramitleri”

Dünyanın 7 harikasından biri olan Keops (diğer adıyla Khufu) piramidinin de dahil olduğu büyük Gize Piramitleri, Keops, Kefren (Khafra) ve Mikerinos (Menkaura) piramidleridir.
07.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Kahire

Gize Piramitleri Mısır'ın başkenti Kahire'nin Gize semtinde bulunan 3 görkemli gizemli antik yapılardır. Bunların arasındaki en büyük piramit Keops Piramididir.

Keops Piramidi'nin ortasında yolcu uçağı büyüklüğünde bir boşluk keşfedildi.

Gün geçmiyor ki yeni keşifler yapılmasın; Keops Piramidinin ortasında yolcu uçağı büyüklüğünde bir boşluk keşfedildi.

Fransa ve Japonya'dan bilim insanlarının açıkladığı ve Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bulunan boşluk Piramitlerin gizemini artırırken bazı Mısır bilimciler ise boşluğun Piramitler’ in nasıl yapıldığını ortaya koyabileceğini söylüyor.

İki yıl boyunca yapılan araştırma sonucunda bulunan boşluğa henüz ulaşılamadığı için içinde bir şey olup olmadığı bilinmiyor. Bugün, ulaşılması ile ilgili bilimsel yöntemler üzerinde yoğun bir şekilde çalışılmaktadır.

Gize Piramitlerinin tamamlanmasının 20 yılı aştığı söyleniyor.

Bununla birlikte tarihçilerin genel kanısı, bu piramitlerin yapımında 100.000 kişinin çalıştığı yönündeydi ancak bu kanı bulunan farklı cesetler nedeniyle değişti. Gize Piramitlerinin yapımında yaklaşık 200.000 işçinin çalıştığı varsayılıyor. Herhangi bir teknolojik alet olmadığı için bu işçilerin taşları sırtlarında taşıyarak ya da spiral rampaları kullanıp taşları iterek piramitleri tamamladıkları düşünülüyor.

Keops Piramidinin tamamlanması için yaklaşık 2 milyon 360 bin kireç taşı kullanıldığı düşünülüyor.

Gize Piramitlerinin arasında en eski ve en büyük olan piramit Keops Piramididir. Bu piramit şu anda 138,8 metre olsa da ilk yapıldığı zaman 146,7 metre olduğu kabul ediliyordu. Keops Piramidinin tamamlanması için yaklaşık 2 milyon 360 bin kireç taşı kullanıldığı değerlendirildiğinde; buna göre yapılan hesaplamalarla piramidin kütlesinin 5.9 milyon ton ağırlığında olduğu düşünülüyor.

Editör Fotoğraf


HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.