01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Göçmen kuşlar Nisan ayı boyunca İstanbul’da izlenecek

Göçmen kuşların rotalarından biri olan İstanbul, Nisan ayında gözlem etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Sarıyer ve Çamlıca’da gerçekleşecek etkinliklerde aynı zamanda her yaşa yönelik atölyeler de bulunacak.
02.04.2022

Ortadoğu Turizm 

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, bulunduğu coğrafi konum gereği göç rotasına ev sahipliği İstanbul’da kuş göçü gözlem etkinliği başlatıyor. ‘Yaban İstanbul’ kapsamında yapılacak etkinlikler, 3 Nisan’da Atatürk Kent Ormanında 10:00 ile 16:00 saatleri arasında ve 17 Nisan’da Büyük Çamlıca Korusu’nda 10:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleşecek. 

Atatürk Kent Ormanı ve Büyük Çamlıca Korusu’nda gerçekleşecek etkinliklerde; Kuş Gözlemi, Sayım Teknikleri, Dürbün Kullanımı, Uluslararası Gözlem Kayıtları ve Veri Girişi Yaban Hayvanları Tanıtımı, Fotokapan ve İlk Yardım Eğitimi verilecektir. 

352 tür kuşun gözlemlendiği İstanbul’da hayata geçen etkinliklerde her yaşa yönelik atölyeler de bulunacak.

Atölye programları ise şu şekilde gerçekleşecek; Resim ve Oyun Atölyesi, Kuş Çizim Atölyesi, “Meraklı Alakarga" İleri Dönüşüm Atölyesi, Kuşları Tanıyalım Oyun Atölyesi, Doğa Gözlemi, Doğa Dedektifi, Doğada Duvarsız Eğitim, Sanat Atölyesi, Ekoloji Atölyesi, Marangoz Atölyesi, Hareketli Oyun Atölyesi, Drama Atölyesi, Masal Atölyesi, Orman Banyosu

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.