06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

Göbeklitepe civarında büyük yankı uyandıracak keşif

Kültür ve Gezim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Göbeklitepe etrafındaki 100 kilometrelik bir sınır içinde 11 tane daha nokta zirvemiz var. Buradan açıklamasını ilk defa yapacağız ve artık 12 Tepe diyeceğiz. Göbeklitepe adının genel tabiri ile 12 Tepe olarak değişeceği ve bu çalışmalar ile ilgili büyük bir emek harcama var, tamamlanmak suretiyle, eylül ayında tanıtımını yapacağız.” dedi.
28.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Şanlıurfa 

Bakan Ersoy, GAP Bölgesi Gezim Tanıtım ve Markalaşma Projesi kapsamındaki “Mezopotamya” markasının tanıtımı için geldiği Şanlıurfa’da, gazetecilere açıklamada bulunmuş oldu.

Kentte bulunmaktan mutluluk duyduğu söyleyen Ersoy, Türkiye’nin gezi potansiyelinin daha güzel anlaşılabilmesi için uğraş gösterdiklerini belirtti.

Türkiye Turizmini Tanıtma ve Geliştirme Ajansını 2019 senesinde kurduklarını hatırlatan Ersoy, Ajansın aslolan işi, Türkiye’nin turizmini dünyaya tanıtmaktır. Turizm Ajansı ile ana gayemiz 2023 yılına kadar Türkiye’nin tamamına yaymak istiyoruz. Türkiye’nin her noktasında turizm potansiyeli var. Doğru bir tanıtım ile ülkenin turizm potansiyeli ortaya çıkarıp farkındalığını da sağlayarak yaymamız gerekiyor, diye konuştu.

Bakan Ersoy, Türkiye Turizmini Tanıtma ve Geliştirme Ajansının, bölgelerdeki kalkınma ajanslarıyla da koordineli çalıştığını vurgulayarak, tanıtım noktasında ülke genelindeki belediyelerle de iş birliği yaptıklarını söyledi.

UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Göbeklitepe’nin civarında bazı kıymetli merkezleri daha keşfettiklerini aktaran Ersoy, şu şekilde devam etti:

“Aslen artık Göbeklitepe, Göbeklitepe ile hudutlu değil. Göbeklitepe etrafındaki 100 kilometrelik bir çizgi üstünde 11 tane daha nokta zirvemiz var. Buradan ayrıntısını ilk sefer vermiş olacağız ve artık 12 zirve diyeceğiz. 12 zirve ile ilgili büyük bir emek harcama var, tamamlanmak suretiyle, eylül ayında tanıtımını yapacağız.
 

Dünyada oldukça tanınan bir yer haline gelecek, hatta Güneydoğu’nun Piramitleri diyebiliriz buna. Lansman yapıldıktan sonrasında oldukça fazla ses getirecek, Türkiye’nin eşi benzeri olmayan bir hazinesi olarak düşünüyoruz. Mezopotamya diye baktığınız zaman bu bölgenin kendine özgü bir kültürü var. Kendine özgü tescilli gastronomisi var. Birçok eseri var. Bunu da benzeri olmayan olan arkeolojik kıymetiyle birleştirdiğiniz zaman ortaya muhteşem bir şey ortaya çıkacaktır." dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.