30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

Gize'de turizmi canlandırmak için firavunların düğünü yapıldı

Mısır'ın Gize kentindeki Firavun Köyü'nde, COVID-19 salgınının vurduğu turizmini canlandırmak için firavun kostümlü düğünler düzenleniyor.
07.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Kahire

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Dünyanın yedi harikasından biri Keops piramidi ile Kefren ve Mikorinos piramitlerinin bulunduğu Gize kentindeki Firavun Köyü'nde COVID-19 pandamisinden etkilenen turizmi canlandırmak için Firavun töreni ritüellerinde düğünler düzenlenmektedir.

Köyün içine inşa edilmiş bir tapınağın önünde, evliliğe tanıklık eden ülkelerini ziyaret eden misafirler, eski Mısır uygarlığının sosyal törenleri ve gelenekleri hakkında bilinçlenmektedir.

Eski Mısır'da kaydedilen en ünlü evlilik kaydı, II.Ramses'in bir Hitit prensesiyle evlendiği zamandır. Hitit prensesinin Pi-Ramses'e yaptığı yolculuk, Abu Simbel'deki Büyük Tapınak’taki büyük bir dikilitaşın üzerine işlenmiştir.

“Onlara sonsuza dek, tüm Kheta [Hitit] ülkesiyle birlikte… Sen Re'nin tahtı üzerinde parlarken, her ülke sonsuza dek [senin] ayaklarının altındadır." Stela daha sonra prenses ve maiyetinin giriştiği yolculuğu anlatır: “Sonra onlar mallarıyla [geldiler] ve önlerinde gümüş ve altından muhteşem [hediyeler]… Her ülkenin büyük şefleri geldi; [O'nun heybetini] gördüklerinde, korku içinde yüz çevirerek eğildiler."

Eski Mısır dönemi üst sınıfa ait bu tür antik Firavun düğün törenlerinin tüm görkemiyle gerçekleştiğini, yine eski Mısır döneminde orta sınıf halkın düğünlerinin ise toplu olarak yapıldığı diğer kayıtlardan bilinmektedir.

Editör Fotoğraf


HABERLER / Gitmeliyiz
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.