29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Fransa’nın Türkiye'den gelenler için son kararı ne oldu.

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fransa’nın Türkiye’yi kırmızı kisteden çıkarıp turuncu listeye aldığını duyurdu.
17.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Fransa, Türkiye'yi Covid-19 salgınında seyahat kısıtlaması getirilen "kırmızı ülkeler" listesinden çıkardı. Bu kararla, Türkiye'den Fransa'ya gidecek yolcular için 10 gün zorunlu karantina uygulaması kalktı.

Türkiye Fransa Büyükelçisi Ali Onaner sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyledir; 

“Sağladığımız detaylı bilgiler sonucunda, Fransa seyahat kısıtlamaları listesinde kırmızıdan turuncuya geçtiğimiz az önce açıklandı. Tüm seyahat edeceklere sağlıklı ve güzel tatiller dilerim."

Fransa Turuncu kategorideki ülkelerden gelenler için aşılı veya aşısız kişilere iki farklı prosedür uygulanıyor. 

Aşılı yolcular için 11 yaş üzeri yolcuların, uçuştan maksimum 72 saat önce alınmış ve sonucu negatif olan bir PCR testi veya yine uçuştan maksimum 48 saat önce alınmış bir antijen test sonucu ibraz etmeleri gerekiyor.

Aşısız yolcular için ise ancak istisnai durumlarda Fransa’ya seyahatlerine izin verilirken, izin alanlar yine yukardaki test kuralları ile beraber 7 günlük ev izolasyonu kuralına tabi olacaklardır.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.