29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Fransa’dan, Türkiye’ye seyahat yasağının kaldırıldığı duyuruldu

Covid-19 ile mücadelede, Fransa tarafından uygulanan seyahat kısıtlamaları 31 Mart 2022 tarihinde güncellenerek, Türkiye turuncu listeden yeşil listeye alındığı bildirildi.
05.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu Twitter hesabından yapılan duyuruda iki ülkenin karşılık seyahat şartları açıklanarak, Fransa’nın Türkiye'yi Covid-19 salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği "turuncu ülkeler" listesinden çıkararak "yeşil ülkeler" listesine aldığı duyuruldu. 

Açıklamada, Fransa'dan Türkiye'ye yapılacak seyahatlerde yolcuların, Dünya Sağlık Örgütü'nün veya Türkiye'nin acil kullanım onayı verdiği aşılardan en az iki doz yaptırdıklarını ve son dozdan itibaren en az 14 gün geçtiğinin belgelenmesi gerektiği kaydedildi.

PCR testi pozitif sonucunun 28. gününden başlamak üzere son 6 ay içinde Covid-19 hastalığını geçirdiğine dair resmî belge ibraz kişiler ile son 72 saat içinde alınan negatif PCR test sonucu ve son 48 saat içinde alınan negatif hızlı antijen test sonucu olan yolcuların herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın Türkiye'ye seyahat edebileceği belirtilen açıklamada, bunların dışında herhangi belge ibrazı veya form doldurulmasına gerek bulunmadığı, Türkiye'ye girişte "Türkiye'ye Giriş Formu"nun doldurma uygulamasına da son verildiği kaydedildi.

Başkonsolosluk tarafından yayınlanan duyuruda; “Avrupa İlaç Ajansı'nın onay verdiği Johnson & Johnson aşısı için bir dozun uygulanmasından 28 gün sonra ve diğer aşılar (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) için ikinci dozun uygulanmasından 7 gün sonra tam aşılanmış yolcular alacakları negatif sonuçları PCR ve Antijen Testi ile herhangi bir kısıtlamaya tabii olmadan Türkiye’den Fransa’ya seyahat edebilirler. 

Ayrıca tam aşılı yolcuların son doz aşısını takip eden 9 ay içinde hatırlatma dozu yaptırmış olmaları gerektiği, aksi takdirde tam aşılı durumlarının geçersiz sayılarak Fransa'ya girişlerinin reddedilebileceği belirtilen açıklamada, 12 yaş altındaki yolcuların bu uygulamalardan muaf olacağı belirtildi.

Açıklamada, “Yeşil ülkeler listesinde bulunan Türkiye’den Fransa’ya seyahatlerde zorunlu bir neden gösterilme uygulamasının son bulduğu belirtildi.”

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Mekanlar
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.