03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Frankfurt Havalimanı Terminal 1, 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor

Frankfurt Havalimanı (FRA), 14 Mart Pazartesi günü Terminal 1'in 50. yıl dönümünü kutlayacak.
13.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Terminal 1 açıldığında, Avrupa'daki türünün en gelişmiş tesislerinden biriydi ve ilk kez Alman havaalanında, check-in'den uçağa binmeye kadar yolcuya yönelik tüm önemli süreçlerin tek bir çatı altında olduğu anlamına geliyordu.

Aynı tarihte Frankfurt Havalimanı'nda intermodal taşımacılığın başlatıldığı da görüldü ve yeraltı bölgesel tren istasyonu, havalimanına Almanya'nın ülke çapındaki demiryolu ağına doğrudan erişim sağladı.

Başlangıçtaki adıyla yeni Merkez Terminali için planlar ilk olarak 1950'lerde hazırlandı.  İnşaat projesinin kendisi yedi yıl sürdü ve şantiyede 2.500 işçi çalıştırıldı. Terminal tesislerine ve yeraltı tren istasyonuna yapılan sermaye harcaması yaklaşık bir milyar Alman Markı civarındaydı.

Terminal başlangıçta yılda yaklaşık 30 milyon yolcu için tasarlandı. 1972'de havalimanı yaklaşık 12 milyon yolcuyu ağırladı. 30 milyon sınırı ilk kez 1992'de aşıldı. 2019 yılında 70 milyon yolcunun, %80'inin Terminal 1 üzerinden gidiş veya varış yaptığı en yoğun yıl oldu.

Terminal 1, havalimanının kalbi ve mevcut altyapının devam eden başarılı gelişiminin en iyi örneği olmaya devam ediyor.

 Fraport'a göre, "Geleceği İnşa Etmek - Terminal 1'i Dönüştürmek" başlığı altında tesiste ek geliştirmeler yapılacak.

2027'den itibaren, yeni bir düzen ve en son teknolojiye sahip 16 güvenlik şeridi, sorunsuz yolcu akışlarını ve transferlerini sağlayacaktır. Ayrıca yolcular, Pier B'nin hava tarafı alanındaki yenilenmiş pazar yerinde alışveriş yapmaya davet edilecek.

Havayolları ile yakın işbirliği içinde olan Fraport, havalimanı genelinde birçok dijital ve otomatik süreci başlattı ve daha fazlasını sunmaya devam ediyor.  Örneğin biyometri, tüm yolcu deneyimini daha hızlı ve daha rahat hale getirecek.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.