29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Filipin Hava Yolları iflas başvurusunda bulundu

Filipin Havayolları (PAL), yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisi tarafından yok edilen bir sektörde hayatta kalmaya çalışırken ABD'de 2 milyar dolarlık borcu azaltmak için iflas başvurusunda bulunduğunu söyledi.
04.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Filipinler'in ulusal havayolu şirketi, sözleşmeleri yeniden yapılandırması ve borcunu en az 2 milyar dolar azaltması sürecinden çıktıktan sonra, 655 milyon dolar taze sermaye almasına izin verileceği belirtiliyor.

Filipin Havayolları ayrıca filosunu %25 oranında küçültecek ve kira ödemelerini azaltmak için sözleşmeleri yeniden müzakere edecek.

Kıdemli başkan yardımcısı ve finans direktörü Nilo Thaddeus Rodriguez bir video mesajında, "Filipin Havayolları, ağımızın, filomuzun ve organizasyonumuzun yeniden yapılandırılmasını tamamlarken her zamanki gibi operasyonlara devam edecek." dedi.

Tedarikçiler, borç verenler ve kiraya verenlerle varılan anlaşmaların bir parçası olarak Rodriguez, PAL'nin kurtarma planını uygulamak için 505 milyon dolar garanti edeceğini söyledi. Yapılan bu ödeme daha sonra havayolu öz sermayesine ve uzun vadeli borca ​​dönüşecek.

Rodriguez, yeniden yapılanma sürecinden “birkaç ay içinde” çıktıktan sonra 150 milyon dolar daha borç fonu elde edeceğini söyledi.

PAL başkanı Gilbert Santa Maria aynı videoda, Filipinler hava yolculuğu hacminin pandemi kısıtlamaları nedeniyle 2019'da yaklaşık 30 milyon yolcudan geçen yıl 7 milyona %75 düştüğünü söyledi.

Pandemi sürecinde Filipin Havayolları, yaklaşık 2 milyar dolarlık gelir civarında olan 80.000’den fazla uçuşu iptal etti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.