29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Emirates, oruç tutan yolcular için uçak içi iftarı başlattı

Dubai merkezli havayolu Emirates, Ramazan boyunca oruçlu yolcular için tasarlanan özel kutularda iftar ve sahur yemekleri uygulamasına başladı.
07.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Oruç tutan yolcuların içinin rahat olmasını sağlamak için Emirates, uçuşun bulunduğu yerin gün doğumu ve gün batımı saatlerine dayalı olarak, yolcuların uçuş sırasında oruçlarına ne zaman başlayıp ne zaman biteceklerini doğru bir şekilde hesaplamak için özel bir imsakiye kullanmaktadır. 

Emirates, Körfez'e gidiş ve geliş uçuşlarında, iftar ve sahur sırasında Cidde ve Medine'ye seyahat eden umre grupları da dahil olmak üzere tüm oruçlulara ikram edileceğini duyurdu. 

Ramazan menüsünün haftalık olarak yenileneceğini bildiren Emirates, iftar ve sahur menüsünün ana yemek, hurma, laban, su, arap ekmeği ve diğer geleneksel iftar öğelerinin eşlik ettiğini salata ve sandviçler ile havayolunun düzenli sıcak yemek servisini tamamlayacak şekilde servis edileceği bildirildi. 

İftar ve sahurda karaya binen müşteriler için, çeşitli destinasyonlara uçuşlar için kapılarda hurma ve su tepsileri bulunacaktır. DXB'deki Emirates dinlenme salonlarında yolculara hurma, kahve ve Arap tatlıları sunulacak ve özel ibadet odalarına ve abdest tesislerine erişim sağlanacak.

Havayolu ayrıca, ICE uçak içi eğlence sistemindeki özel bir klasörde özel dini içerik içeren Ramazan programında da ince ayar yaptı.

Emirates ayrıca, ekiplerin belirli uygulamalara aşina olması ve Ramazan'ın kültürel ve dini önemini anlaması için kendi ağı genelindeki kabin ekibi ve yer personeli ekipleri için Ramazan farkındalık eğitimi sağlıyor.

 Daha fazla bilgi için www.emirates.com adresini ziyaret edin.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Taşımacılık
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.